Η Opel πριν λίγο καιρό είχε αποκαλύψει το νέο Mokka (Opel Mokka-e), το οποίο όπως είχε αναφέρει θα είναι ηλεκτρικό. Κάποιοι πίστεψαν πως θα παραμείνει μόνο σε ηλεκτρικό, όμως οι Γερμανοί τώρα αποκάλυψαν το Mokka που θα διαθέτει τους συμβατικούς κινητήρες που γνωρίζουμε όλοι. Πρόκειται για δύο κινητήρες βενζίνης και έναν πετρελαίου.

Όπως μπορεί να διακρίνει κανείς και από τις φωτογραφίες το Mokka δε διαφέρει σε τίποτα από το ηλεκτρικό μοντέλο εξωτερικά. Η μόνη διαφορά είναι ότι αντί να τοποθετείται στην πρίζα, δέχεται υγρό καύσιμο. Στο εσωτερικό διακρίνουμε το μαύρο χρώμα, με τις κόκκινες πινελιές που εκτός από ταμπλό βρίσκονται και στα καθίσματα. Το οριζόντιο ταμπλό διαθέτει την ψηφιακή οθόνη με τον πίνακα οργάνων, ενώ υπάρχει και η οθόνη αφής με το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Μηχανικά το νέο Mokka θα τροφοδοτείται από δύο βενζινοκινητήρες και έναν πετρελαιοκινητήρα. Η βασική έκδοση βενζίνης περιλαμβάνει τον 3κύλινδρο κινητήρα χωρητικότητας 1,2 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 100 ίππους και τη μέγιστη ροπή να είναι 20,9 κιλά. Ο κινητήρας συνδυάζεται με το 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο, με την κίνηση να μεταφέρεται στους εμπρόσθιους τροχούς.

Για όσους δεν αρκούνται σε αυτό υπάρχει και ο Turbo κινητήρας χωρητικότητας 1,2 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 130 ίππους και τη μέγιστη ροπή να είναι 23,4 κιλά. Εδώ ο κινητήρας συνδυάζεται με το μηχανικό κιβώτιο των 6 σχέσεων ή με το αυτόματο των 8 σχέσεων. Από πλευράς πετρελαίου η επιλογή αφορά στον κινητήρα χωρητικότητας 1,5 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 110 ίππους και τη μέγιστη ροπή να είναι 25,4 κιλά. Η μέση κατανάλωση με βάση τον κατασκευαστή είναι μόλις 3,8 λίτρα/100χλμ, ενώ οι εκπομπές ρύπων ανέρχονται σε 100 γρ/χλμ.

Από πλευράς εξοπλισμού το νέο Mokka διαθέτει τα IntelliLux LED Matrix φωτιστικά σώματα, τον ψηφιακό πίνακα οργάνων με την οθόνη μεγέθους 12”, καθώς και το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας, με την οθόνη αφής των 7” ή των 10”. Επιπλέον, υπάρχουν τα συστήματα Apple CarPlay και Android Auto για σύνδεση με τα smartphone. Στα συστήματα ασφαλείας περιλαμβάνονται τα Advanced Cruise Control, Active Lane Positioning, αυτόματη υποβοήθηση στάθμευσης και πολλά άλλα.

Από όποια πλευρά και να δει κανείς το νέο Mokka είναι ένα γερμανικό αυτοκίνητο σχεδιαστικά κρατώντας τις γραμμές του, έχοντας όμως πλέον γαλλικό DNA στο μηχανικό κομμάτι, αφού οι Γάλλοι είναι υπεύθυνοι για τους κινητήρες. Η αλήθεια είναι πως θα θέλαμε και μια τετρακίνητη έκδοση για το Mokka, αλλά αυτό είναι στις επιλογές του καθενός.