Όλα τα ωραία κάποτε τελειώνουν και έτσι μετά από 23 χρόνια η Mercedes-Benz αποφάσισε να βάλει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας την SLC, η οποία πρωτοπαρουσιάστηκε το 1996. Οι Γερμανοί αποφάσισαν όμως πριν το μοντέλο αποσυρθεί οριστικά να δημιουργήσουν μια ακόμη έκδοση με την ονομασία SLC Final Edition.

Όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες το κίτρινο χρώμα είναι αυτό που την κάνει άμεσα αναγνωρίσιμη, αφού είναι το ίδιο με την πρώτη γενιά, αλλάζοντας όμως τη μάσκα με το αστέρι και τα LED φωτιστικά σώματα με τα φώτα ημέρας. Στο πίσω μέρος ξεχωρίζουν τα φωτιστικά σώματα με τα τρία διαφορετικά πλαίσια και η διπλή απόληξη της εξάτμισης. Το αμάξωμα ολοκληρώνουν οι ζάντες αλουμινίου μεγέθους 18”.

Στο εσωτερικό δεσπόζει το τριάκτινο τιμόνι με τα χειριστήρια και η οθόνη αφής με το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Ο πίνακας οργάνων περιλαμβάνει δύο διαφορετικά κυκλικά πλαίσια με το στροφόμετρο και το ταχύμετρο και μια ψηφιακή οθόνη να βρίσκεται ανάμεσα τους προσφέροντας διάφορες πληροφορίες του αυτοκινήτου.

Μηχανικά υπάρχουν τέσσερις διαφορετικοί κινητήρες. Η βασική έκδοση είναι η SLC 180, με τον κινητήρα βενζίνης χωρητικότητας 1,6 λίτρων και τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 156 ίππους. Η επόμενη έκδοση είναι η SLC 200, με τον κινητήρα χωρητικότητας 2 λίτρων και τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 184 ίππους.

Ακολουθεί η SLC 300, με τον κινητήρα χωρητικότητας 2 λίτρων και τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 245 ίππους. Τέλος, για όσους δεν αρκούνται σε όλα αυτά υπάρχει και η Mercedes-AMG SLC 43, με τον V6 κινητήρα χωρητικότητας 3 λίτρων και τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 390 ίππους. Οι δύο πρώτες εκδόσεις συνδυάζονται με το 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο, ενώ οι δύο τελευταίες με το αυτόματο των 9 σχέσεων.

Η Mercedes SLC Final Edition θα κάνει την πρώτη επίσημη παρουσία της στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου που θα γίνει στη Γενεύη από τις 7 έως τις 17 Μαρτίου, ενώ οι πρώτες παραδόσεις αναμένονται το καλοκαίρι. Σίγουρα όταν ένα μοντέλο σταματά τη παραγωγή του μπορεί να στεναχωρεί κάποιους, αλλά είμαστε σίγουροι πως η Mercedes-Benz έχει βρει ήδη τον αντικαταστάτη.