Μπορεί το σκάνδαλο της Volkswagen κατά κύριο λόγο και μετά της Mitsubishi με τις αλλοιώσεις στις εκπομπές ρύπων να τράβηξε τα βλέμματα τον τελευταίο καιρό, όμως ένα άλλο μεγάλο σκάνδαλο επισκιάστηκε από τα παραπάνω. Οι αερόσακοι της Takata φαίνεται να είναι αρκετά προβληματικοί αναγκάζοντας τις εταιρείες σωρηδόν να ανακαλούν τα μοντέλα τους για μην υπάρξουν άλλα ατυχήματα, αφού οι αερόσακοι δημιουργούν πολλά προβλήματα.

takata 1Η τελευταία ανάκληση έγινε από τη Nissan για τους αερόσακους σε 3.530.000 αυτοκίνητα, ενώ το σύνολο των αυτοκίνητων αναμένεται να ξεπεράσει τα 24.000.000, με τον αριθμό των αερόσακων να αγγίζει τα 29.000.000. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες ο αριθμός των αυτοκίνητων που μπορεί να έχουν πρόβλημα ίσως και να φτάσει τα 70.000.000. Αυτό βέβαια δείχνει πως η Takata έχει πολύ σοβαρό πρόβλημα, αφού πλέον δε διαθέτει καμία αξιοπιστία, εφόσον ήδη υπάρχουν 11 νεκροί και πάνω από 100 τραυματίες παγκοσμίως εξαιτίας του συγκεκριμένου προβλήματος.

Το που θα καταλήξει όλο αυτό είναι άγνωστο με την Takata να ανακοινώνει πως από το 2019 θα είναι πλήρως αξιόπιστοι οι αερόσακοι της. Και εμείς απορούμε. Με τα καινούργια αυτοκίνητα μέχρι και το 2019 τι γίνεται; Ολόκληρος αυτός ο κόσμος που έχει και θα αγοράζει καινούργια αυτοκίνητα θα είναι αναγκασμένος να κινδυνεύει η ζωή του καθημερινά εξαιτίας ενός λάθους; Ελπίζουμε όλο αυτό το πρόβλημα να λυθεί άμεσα χωρίς να κινδυνέψουν ή να χάσουν τη ζωή τους άλλοι άνθρωποι.