Ο Kris Meeke ήταν ο μεγάλος νικητής του Φιλανδικού Rally, δείχνοντας πως ακόμα και χωρίς αυτοκίνητο από εργοστασιακή ομάδα ο καθένας μπορεί να πετύχει μια μεγάλη νίκη. Ο Βόρειο Ιρλανδός πανηγύρισε έξαλλα τη δεύτερη νίκη του στο φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Rally.
Το DS3 WRC οδηγήθηκε άψογα και μάλιστα στην Power Stage ο Meeke οδήγησε με ασφάλεια κάνοντας μια ήσυχη βόλτα, αφού δεν ήθελε να ρισκάρει τη νίκη που κρατούσε στα χέρια του από τη διαφορά που είχε. Στη δεύτερη θέση βρέθηκε ο Jari – Matti Latvala, με το Volkswagen Polo WRC, ενώ το βάθρο ολοκλήρωσε ο Craig Breen, με το Citroen DS3 WRC.
Φαίνεται πως η Citroen παρότι δεν υπάρχει για φέτος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ως κατασκευαστής είχε την τιμητική της με την πρώτη και την τρίτη θέση στο βάθρο. Άτυχος του αγώνα ήταν ο Sebastien Ogier, αφού εξαιτίας μιας άτυχης στιγμής βρέθηκε στην 24η θέση της γενικής κατάταξης μένοντας για πρώτη φορά για φέτος μακριά από τους βαθμούς.
Αναλυτικά οι πρώτοι 10 του Rally Φινλανδίας:
| Θέση | Πλήρωμα | Αυτοκίνητο | Χρόνος |
|---|---|---|---|
| 1. | Meeke - Nagle | Citroen DS3 WRC | 2:38:05.8 |
| 2. | Latvala - Anttila | Volkswagen Polo R WRC | +29.1 |
| 3. | Breen - Martin | Citroen DS3 WRC | +1:41.3 |
| 4. | Neuville - Gilsul | Hyundai i20 WRC | +1:45.9 |
| 5. | Paddon - Kennard | Hyundai i20 WRC | +1:48.2 |
| 6. | Ostberg - Floene | Ford Fiesta RS WRC | +2:04.6 |
| 7. | Mikkelsen - Jaeger | Volkswagen Polo R WRC | +2:22.4 |
| 8. | Lappi - Ferm | Skoda Fabia R5 | +4:53.8 |
| 9. | Abbring - Marshall | Hyundai i20 WRC | +5:22.4 |
| 10. | Sunninen - Markkula | Skoda Fabia R5 | +5:35.5 |

