Όσο περνάει ο καιρός αποκαλύπτονται όλο και περισσότερα πράγματα για το νέο Nissan Qashqai. Το ιαπωνικό μοντέλο θα μπει και αυτό στην ηλεκτροκίνηση, αφού ήδη έγινε γνωστό πως εκτός από τα ήπια υβριδικά συστήματα θα υπάρξει και νέο υβριδικό σύστημα. Το νέο σύστημα e-Power είναι αυτό που θα τροφοδοτεί το νέο Qashqai, με το νέο μοντέλο να κοιτάζει έντονα την ηλεκτροκίνηση.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες η μονάδα e-Power θα διαθέτει τον κινητήρα βενζίνης μεταβλητής συμπίεσης χωρητικότητας 1,5 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 155 ίππους, αλλά και έναν ηλεκτροκινητήρα που θα παράγει 187 ίππους. Το σύνολο της ισχύς των δύο κινητήρων δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη, αφού οι Ιάπωνες το άφησαν για αργότερα μέσα στο έτος.

Το μόνο κακό για κάποιους είναι πως το νέο Qashqai e-Power θα είναι διαθέσιμο μόνο με εμπρόσθια κίνηση, ενώ θα συνδυάζεται με το αυτόματο κιβώτιο CVT. Εκτός όμως του e-Power θα υπάρξει και το ήπιο υβριδικό σύστημα με τον κινητήρα βενζίνης DiG-T χωρητικότητας  1,3 λίτρων με τη γνωστή ισχύ των 140 και 158 ίππων. Τέλος, η έκδοση με τους 140 ίππους θα συνδυάζεται με το μηχανικό κιβώτιο των 6 σχέσεων, ενώ η έκδοση με τους 158 ίππους εκτός του μηχανικού κιβωτίου θα μπορεί να συνδυαστεί και με το CVT κιβώτιο.