Στις αρχές Σεπτεμβρίου και πιο συγκεκριμένα στις 7 Σεπτεμβρίου θα εκκινήσει φέτος το διεθνώς αναγνωρισμένο EKO Rally Acropolis, το οποίο γιορτάζει 70 χρόνια ζωής το 2023 και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου 2023. Ο αγώνας θα ξεκινήσει φέτος κάτω από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης και αμέσως μετά θα ακολουθήσει Υπερειδική διαδρομή που θα πραγματοποιηθεί στην Πλατεία Νερού.

Η σχεδίαση του φετινού αγώνα περιλαμβάνει ορισμένες προσθήκες και κάποιες διαφοροποιήσεις σε σχέση με τα δύο προηγούμενα έτη. Η Hyundai Ελλάς στηρίζει και φέτος στο ΕΚΟ Rally Acropolis, για 3η συνεχόμενη χρονιά, τη συμμετοχή του ελληνικού πληρώματος των Λάμπρου Αθανασούλα-Νίκου Ζακχαίου με το Hyundai i20 Ν Rally2. Το διεθνώς αναγνωρισμένο “Rally των Θεών” αποτελεί το σπουδαιότερο αθλητικό γεγονός της χρονιάς για την Ελλάδα.

Είναι βεβαίως σε όλους γνωστό ότι η Hyundai Μotorsport κυριάρχησε στον περσινό 10ο γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Rally της FIA με το εξαιρετικό αποτέλεσμα 1-2-3 για πρώτη φορά στην ιστορία της αλλά και για πρώτη φορά στην ιστορία του Rally Acropolis μετά από 33 χρόνια. Παράλληλα, η Hyundai κατέκτησε εξαιρετική διάκριση και από το καταξιωμένο ελληνικό πλήρωμα των Λάμπρου Αθανασούλα-Νίκου Ζακχαίου που κατέλαβαν με Hyundai i20 N Rally2 την πρώτη θέση μεταξύ των ελληνικών πληρωμάτων και την εξαιρετική 16η θέση τους στη γενική κατάταξη του Rally Acropolis, ενώ τερμάτισαν 9οι στην απαιτητική κατηγορία WRC2.

Λάμπρος Αθανασούλας-Νίκος Ζακχαίος. Ο Λάμπρος Αθανασούλας είναι ο εν ενεργεία Έλληνας οδηγός αγώνων Rally με τις περισσότερες διακρίσεις σε διεθνές επίπεδο, συμπεριλαμβανομένου του Rally Acropolis. Ως πλήρωμα με τον Νίκο Ζακχαίο συμμετείχαν για πρώτη φορά στο Rally Acropolis το 2007. Πολύ σύντομα ήρθαν οι διακρίσεις, κατακτώντας την πρώτη θέση στο PWRC το 2009. Έκτοτε, ο Λάμπρος ανέβηκε δύο φορές στο βάθρο του αγώνα στο πλαίσιο του ERC, το 2015 με τον Νίκο και το 2016 με τον Ηλία Παναγιωτούνη, ενώ έχουν κερδίσει 6 φορές την άτυπη ελληνική κατάταξη.

Στην ιστοσελίδα https://www.hyundai.gr/hyundai-motorsport/ μπορούν οι φίλοι του μηχανοκίνητου αθλητισμού να γνωρίσουν περισσότερα για το ελληνικό πλήρωμα και την πορεία της Hyundai Hellas Rally Team. To ιδιαίτερο αγωνιστικό λογότυπο της Hyundai Ελλάς επισφραγίζει όχι μόνο την υποστήριξή της στο καταξιωμένο ελληνικό πλήρωμα που θα συμμετάσχει φέτος στο Rally Acropolis, αλλά και ανοίγει την αυλαία για περισσότερες ενέργειες για τους φίλους και πελάτες των εντυπωσιακών μοντέλων υψηλών επιδόσεων της Hyundai με την υπογραφή Ν.