Με πιο ισχυρό κινητήρα το Starlet στη Νότια Αφρική

ByXenofwntas

14/06/2022 ,

Για όσους δε γνωρίζουν η Toyota έχει επαναφέρει το Starlet στην αγορά της Νότιας Αφρικής εδώ και σχεδόν δύο χρόνια. Η ιαπωνική εταιρεία προκειμένου να προσελκύσει ακόμη περισσότερους πελάτες αναβαθμίζει το κινητήρα του μικρού μοντέλου. Βέβαια μαζί με την αλλαγή στον κινητήρα έρχονται και κάποιες μικρές αισθητικές αλλαγές.

Όπως βλέπουμε το Starlet διαθέτει νέους προφυλακτήρες, νέα μάσκα και νέα φωτιστικά σώματα με τα LED φώτα ημέρας. Αλλαγές έχουν γίνει και εσωτερικά με τη μεγαλύτερη οθόνη αφής, με το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας και το σπορ τριάκτινο τιμόνι με τα χειριστήρια. Αλλαγές υπάρχουν και στην κεντρική κονσόλα κάτι που το κάνει ακόμα πιο όμορφο.

Η πιο σημαντική αναβάθμιση έχει γίνει στον κινητήρα όπου πλέον έχει αντικατασταθεί αυτός των 1.400 κ.εκ. με τους 92 ίππους, από τον 4κύλινδρο χωρητικότητας 1,5 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 105 ίππους και τη μέγιστη ροπή να είναι 14 κιλά. Ο κινητήρας συνδυάζεται με το 5τάχυτο μηχανικό κιβώτιο ή με το αυτόματο των 4 σχέσεων, με την κίνηση να μεταφέρεται στους εμπρόσθιους τροχούς. Η μέση κατανάλωση με βάση τον κατασκευαστή είναι 5,4 λίτρα/100χλμ, ενώ οι εκπομπές ρύπων ανέρχονται σε 127 γρ/χλμ.

Σίγουρα, η απουσία του από την Ευρώπη είναι αισθητή, αλλά όπως φαίνεται δύσκολα το Starlet ακόμα και σε μια ολική επαναφορά θα καταφέρει να ξεπεράσει τις πωλήσεις που κάνει το Yaris. Τέλος, αν κάποιος Έλληνας ζει μόνιμα στη Νότια Αφρική και τον ενδιαφέρει θα πρέπει να γνωρίζει πως οι τιμές του ξεκινούν από 13.500€.