Η Volkswagen αποκάλυψε το ανανεωμένο Polo, το οποίο έχει διακριτικές αλλαγές σε σχέση με τον προκάτοχο του. Ο υποψήφιος αγοραστής μπορεί να επιλέξει ανάμεσα σε 8 χρώματα που είναι τα Ascot Grey, Smoke Grey, Kings Red, Live Violet, Pure White, Reflex Silver, Reef Blue και Deep Black, με τα τέσσερα πρώτα να είναι καινούργια. Επιπλέον, τα Kings Red, Pure White, Reflex Silver και Reef Blue μπορούν να συνδυαστούν με μαύρη οροφή.

Η μάσκα είναι λεπτή, με το σήμα της Volkswagen να δεσπόζει στη μέση. Τα νέα LED φωτιστικά σώματα δίνουν μια άλλη αίσθηση, ενώ ενώνονται μεταξύ τους με μια λεπτή φωτιζόμενη λωρίδα από τη μία άκρη στην άλλη. Αλλαγή έγινε και στους προφυλακτήρες, ενώ στο πίσω μέρος δεσπόζει η αεροτομή, τα LED φωτιστικά σώματα, τα οποία έχουν αλλάξει εντελώς και η διπλή απόληξη της εξάτμισης, η οποία φαίνεται σαν να είναι τετραπλή.

Μπαίνοντας στο εσωτερικό δεσπόζουν οι δύο ψηφιακές οθόνες. Η μια είναι για τον πίνακα οργάνων μεγέθους 8” ή 10,2” και η δεύτερή είναι η αφής μεγέθους 6,5” ή 9,2”, με το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Τα καθίσματα από ύφασμα και δέρμα, το τριάκτινο δερμάτινο τιμόνι με τα χειριστήρια, ο δερμάτινος επιλογέας ταχυτήτων και τα πεντάλ αλουμινίου θέλουν να ανεβάσουν τον πήχη της πολυτέλειας.

Μηχανικά το ανανεωμένο Polo θα διαθέτει δύο κινητήρες βενζίνης και έναν φυσικού αερίου, με συνολικά τέσσερις εκδόσεις. Η βασική έκδοση είναι με τον MPI κινητήρα χωρητικότητας 1 λίτρου, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 80 ίππους και τη μέγιστη ροπή να είναι 9,4 κιλά. Ο πιο ισχυρός κινητήρας θα είναι ο γνωστός TSI χωρητικότητας 1 λίτρου, ο οποίος προσφέρεται με 95 ή 110 ίππους και συνδυάζεται με το αυτόματο DSG κιβώτιο ταχυτήτων διπλού συμπλέκτη των 7 σχέσεων.

Επιπλέον, θα υπάρχει και ο TGI κινητήρας χωρητικότητας 1 λίτρου, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 90 ίππους και τη μέγιστη ροπή να είναι 16,3 κιλά. Από πλευράς εξοπλισμού θα υπάρχουν τέσσερις εκδόσεις που είναι οι Life, Style, R-Line και GTI. Φυσικά, όπως αναμενόταν υπάρχουν όλα τα σύγχρονα συστήματα ασφαλείας όπως το ενεργό Cruise Control, Drive Travel Assist, Lane Assist και αυτόματο σύστημα επιβράδυνσης έκτακτης ανάγκης.

Το ανανεωμένο Polo θα αρχίσει άμεσα τη διάθεση του στην ευρωπαϊκή αγορά, ενώ σύμφωνα με τις πληροφορίες στην ελληνική αγορά αναμένεται να βρεθεί το φθινόπωρο. Τέλος, το πιο ενδιαφέρον μοντέλο που είναι το GTI σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες θα παρουσιαστεί το καλοκαίρι.