Με αναβαθμίσεις η Toyota Corolla

Η Toyota Corolla είναι ένα από τα αυτοκίνητα που δε χρειάζεται να μας συστηθεί. Τη γνωρίζουμε πάρα πολύ καλά όλοι και σε αυτό το πλαίσιο θέλοντας η ιαπωνική εταιρεία να κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον του υποψήφιου αγοραστικού κοινού φαίνεται πως δεν την αφήνει να παλιώσει. Αυτή τη φορά προχώρησε σε αισθητικές αναβαθμίσεις στα μοντέλα που θα βρεθούν στην αγορά το 2024. Φυσικά, το ιαπωνικό μοντέλο θα προσφέρεται και στα τρία αμαξώματα Hatchback, Sedan και Touring Sports.

Οι αλλαγές που έρχονται θα είναι στο νέο χρωματισμό Super Green Metallic για τις εκδόσεις Hatchback και Touring Sports, ενώ θα υπάρχει και το Precious Silver που θα είναι αποκλειστικά για τη Sedan έκδοση. Στην έκδοση εξοπλισμού GR Sport θα υπάρχει το νέο Liquid Black, ενώ θα δημιουργείται αντίθεση στους καθρέφτες, στα μαρσπιέ και στο εμπρόσθιο σπόιλερ.

Ο ιδιοκτήτης μέσω της εφαρμογής στο κινητό μπορεί να δημιουργήσει έως και 5 προφίλ για το ποιος θα οδηγεί το αυτοκίνητο, ενώ θα μπορεί να δώσει άδεια να οδηγήσει το αυτοκίνητο και κάποιο τρίτο άτομο, όπως για παράδειγμα ένας τεχνικός στην περίπτωση που χρειάζεται να γίνει service. Το σύστημα θα παρέχεται δωρεάν για τον πρώτο χρόνο από την απόκτηση του αυτοκινήτου, καθώς το κόστος χρήσης του θα εντάσσεται στην τιμή αγοράς του.

Παράλληλα, θα υπάρχει και ένα νέο ψηφιακό κλειδί στα smartphone που εκτός από τις απομακρυσμένες εντολές που θα δέχεται θα εισάγει το σύστημα ποιότητας αέρα nanoe-X της Panasonic, καταπολεμώντας ιούς, βακτήρια, αλλεργιογόνα και όλες τις άσχημες οσμές στο εσωτερικό του οχήματος. Το δερμάτινο τριάκτινο τιμόνι με τα χειριστήρια και ο δερμάτινος επιλογέας ταχυτήτων ανεβάζει τον πήχη της πολυτέλειας.

Από μηχανικής πλευράς δεν αλλάζει τίποτα παραμένοντας με τις υβριδικές εκδόσεις των 1.800 κ.εκ. και των 2.000 κ.εκ., με τους 140 και 198 ίππους αντίστοιχα. Στη Sedan έκδοση υπενθυμίζουμε πως υπάρχει και ο κινητήρας βενζίνης 1.500 κ.εκ., με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 125 ίππους. Μπορεί οι αλλαγές στην Corolla του 2024 να μην είναι πολλές, όμως από όποια πλευρά και να το δει κανείς δεν παύει να είναι ένα από τα περιζήτητα μοντέλα της αγοράς.