Η ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία αποκάλυψε το εορταστικό και επετειακό λογότυπό της στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου του Παρισιού, το οποίο από τη μια αντιπροσωπεύει τα 70 χρόνια ιστορίας της, από την άλλη δίνει ένα δείγμα από το μέλλον της εταιρείας. Όπως είναι αυτονόητο, το λογότυπο θα χρησιμοποιηθεί μόνο σε ένα μικρό αριθμό αυτοκινήτων.

ferrari-70th-anniversary-edition-2

Το πρώτο μοντέλο που θα το λάβει είναι το Hypercar LaFerrari Aperta, η τελευταία περιορισμένη και ειδική έκδοση σειρά της Ferrari, η οποία αντιπροσωπεύει ένα μοναδικό μοντέλο από άποψη τεχνολογίας και στυλ. Μεγάλη εντύπωση προξένησε η ανακοίνωση ότι 70 διαφορετικά ατομικά κομμάτια δημιουργήθηκαν από το Tailor Made Atelier, το οποίο επρόκειτο να χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή 350 μοναδικών αυτοκινήτων, κάθε ένα από τα οποία θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί μία φορά ως δείγμα από τα 5 μοντέλα από την τρέχουσα σειρά της Ferrari.

Φυσικά, εάν αυτό το εγχείρημα των διαφορετικών εξωτερικών εμφανίσεων των Ferrari έχει επιτυχία στο Παρίσι, τότε όλοι θα μπορέσουν να θαυμάσουν τις Stirling F12 Berlinetta, Schumacher 488 GTB, Steve McQueen California T, Green Jewel 488 Spider ή την 1953 375 MM, βασισμένη στην 488 Spider και η οποία διαθέτει την τριπλή γραμμή Bianco Italia στο εξωτερικό.

ferrari-70th-anniversary-edition-3

Η F12 Berlinetta Stirling είναι φυσικά εμπνευσμένη από τη Stirling Moss με γνώμονα την 250 GT SWB Berlinetta, τον πρώην νικητή του Tourist Trophy το 1961. Η F12 ξεχωρίζει από τη σπορ εμφάνισή της και το μπλε σκούρο εξωτερικό χρώμα, που διαθέτει μια οριζόντια λευκή λωρίδα, καθώς και τον κύκλο, στον οποίο θα αναγράφεται ο αριθμός της.

Η Schumacher από την άλλη πλευρά, η οποία είναι μια 488 GTB, αποτελεί φόρο τιμής στο μονοθέσιο F2003 – GA της F1, με το οποίο επέστρεψε ο τίτλος των κατασκευαστών σπίτι του το 2003, με τον Michael Schumacher να βρίσκεται πίσω από το τιμόνι. Όσο για την California T Steve McQueen και την 488 Spider Green Jewel, ο κατασκευαστής εμπνέεται από την 250 GT Berlinetta Lusso του 1963, ενώ η 488 διαθέτει το πράσινο εξωτερικό της βρετανικής ομάδας David Piper Racing 365 P2.