Η Διεθνής Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης αναδεικνύει κάθε χρόνο μερικά από τα καλύτερα Super Car της αυτοκίνησης. Ένα από αυτά που βρέθηκαν εκεί ήταν το νέο επίτευγμα της McLaren με την ονομασία Senna Carbon Theme. Φυσικά, το νέο μοντέλο δημιουργήθηκε προς τιμήν του Ayrton Senna, ο οποίος αποτελεί μύθο για τη Formula 1.

Η πρώτη ματιά είναι παραπάνω από εντυπωσιακή, αφού η εξωτερική εμφάνιση είναι γεμάτη ανθρακονήματα και το Carbon ντύσιμο ολοκληρώνεται από τις κίτρινες πινελιές. Για να ολοκληρωθεί ο συνδυασμός του χρωματισμού του κράνους, του αείμνηστου οδηγού της F1, οι δαγκάνες των φρένων έχουν βαφτεί πράσινες.

Χαρακτηριστικό είναι πως το νέο μοντέλο αποτελείται από 67 διαφορετικά κομμάτια ανθρακονημάτων, με περισσότερες από 1.000 εργατοώρες να χρειάζονται για την ολοκλήρωση τους. Οι αεραγωγοί είναι σε περίοπτη θέση στα πλαϊνά δίπλα από τους τροχούς, ενώ δεσπόζει η τεράστια πίσω αεροτομή.

Το πιο εντυπωσιακό έρχεται από το χώρο του κινητήρα, όπου κρύβεται ο V8 Twin – Turbo, χωρητικότητας 4 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να αγγίζει τους 800 ίππους και τη μέγιστη ροπή να φτάνει τα 81,5 κιλά. Εννοείται πως η συγκεκριμένη έκδοση θα είναι λίγους, όμως είμαστε σίγουροι πως όποιος την αποκτήσει θα την προσέχει περισσότερο από κάθε άλλο αυτοκίνητο, αφού το να αποκτήσεις μια έκδοση δημιουργημένη για ένα μύθο είναι κάτι εντελώς διαφορετικό. Όσο για την τιμή; Αυτή αναμένεται να αγγίζει σχεδόν το 1.200.000€.