Ημέρα αποκαλύψεων η σημερινή στην F1 με τη McLaren – Honda να παρουσιάζει την MP4 – 31. Σύμφωνα με τους Βρετανούς το νέο σασί αλλάζει τελείως το μονοθέσιο και η νέα κινητήρια μονάδα της Honda RA616H, ευελπιστούν πως θα βγάλει την ομάδα από τη χειρότερη περσινή χρονιά. Παρά το γεγονός ότι το υψηλό επίπεδο σε τεχνικούς κανονισμούς της Formula 1 δεν αφήνει και πολλά περιθώρια εξέλιξης η MP4 – 31  έχει τη δυνατότητα να ενισχυθεί ωριμάζοντας από πολλές πλευρές κυρίως στο σχεδιασμό, αλλά και τις καινοτομίες.

f1 mclaren 2Το μαύρο χρώμα είναι αυτό που κυριαρχεί με το κόκκινο να έχει λιγότερες αποχρώσεις φέτος. Οι Alonso, Button φέτος θα προσπαθήσουν να αποδείξουν πως το 2015 ήταν απλά μια κακή παρένθεση στην καριέρα τους ανεβάζοντας τον πήχη αρκετά ψηλότερα από την περσινή χρονιά.

Οι κύριοι χορηγοί του φετινού μονοθεσίου είναι η εταιρεία πετρελαιοειδών Mobil1 και η εταιρία ρολογιών Richard Mille, η οποία έχει συμφωνήσει με τη McLaren για μια 10ετία. Επιπλέον θα υπάρχουν η εταιρεία αγαθών LVMH, η εταιρεία κρασιών Chandon, ενώ πλεόν τις μεταφορές της ομάδας έχει αναλάβει η Volvo Trucks, με τα νέα φορτηγά της. Οι Βρετανοί δεν ανακοίνωσαν τα χαρακτηριστικά της MP4 – 31, αλλά είναι σίγουροι πως δε θα έχουν τα περσινά προβλήματα, τα οποία οδήγησαν τη McLaren σε μια προβληματική χρονιά, με πολλές εγκαταλείψεις.