Ως απόλυτη ενσάρκωση της παγκοσμίου φήμης του μοντέλου Exige, η Lotus αποκάλυψε το νέο Sport 350, την τελευταία και κορυφαία έκδοση, η οποία είναι η πιο ελαφριά και πιο γρήγορη από ποτέ. Η νέα Exige Sport 350 σηματοδοτήσει την επαναφορά των περίφημων “Sport” μοντέλων. Το Sport μοντέλο ζυγίζει μόλις 1.125 κιλά, με το βάρος να μειώνεται κατά 51 κιλά σε σχέση με την Exige S.

lotus exige sport 350 2Κάτω από το καπό βρίσκεται ο υπερτροφοδοτούμενος V6 κινητήρας χωρητικότητας 3,5 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να αγγίζει τους 345 ίππους και τη μέγιστη ροπή να φτάνει τα 40,6 κιλά. Η αναβαθμισμένη ανάρτηση και η γεωμετρία των τροχών συμβάλλουν στη δυναμική του οχήματος και την ακρίβεια του συστήματος διεύθυνσης.

Σε συνδυασμό με τη χαμηλότερη μάζα του αυτοκινήτου,  η δύναμη και η ροπή στρέψης καθιστούν δυνατή τη Lotus Exige Sport 350 για να επιταχύνει από τα 0 έως τα 100 χιλιόμετρα σε μόλις 3,9”. Όσο για την τελική ταχύτητα; Αυτή φτάνει τα 274 χλμ/ώρα. Η μέση κατανάλωση με βάση τον κατασκευαστή είναι 10,1 λίτρα/100χλμ, ενώ οι εκπομπές ρύπων φτάνουν τα 235 γρ/χλμ.

lotus exige sport 350 1Η Lotus Exige Sport 350 μπορεί να προσφέρει τη γνήσια οδηγική εμπειρία της βρετανικής φίρμας, τονίζοντας πως για την οδηγήσει κάποιος, το μόνο που χρειάζεται είναι να κρατάει καλά το τιμόνι και να παίξει όπως αυτός επιθυμεί. Φυσικά για να το κάνει κάποιος αυτό θα χρειαστεί και μερικές χιλιάδες Ευρώ, έτσι ώστε να γίνει κάτοχος μιας Lotus Exige Sport 350.