Το νέο Πρωτάθλημα Αυτοκινήτων Τουρισμού άνοιξε την αυλαία του το περασμένο Σαββατοκύριακο στην Αργεντινή με τους πρώτους δύο αγώνες. Εκεί η Citroen έκανε ότι ήθελε, αφού και στους δύο αγώνες νίκησαν τα δικά της αυτοκίνητα, μια με το Lopez και μια με το Loeb. Από την άλλη πλευρά η μεγάλη αντίπαλος η Honda πάλεψε, αλλά δεν κατάφερε να μπει ανάμεσα στα γαλλικά αυτοκίνητα.

wtcc 2Στον πρώτο αγώνα ο Lopez ήταν ο νικητής με δεύτερο το Muller τρίτο το γνωστό μας Loeb, ενώ την πρώτη 5άδα συμπλήρωσαν οι Monteiro και Tarquini. Στο δεύτερο αγώνα ο Loeb πήρε πολύ νωρίς το προβάδισμα με αποτέλεσμα να μην ενοχληθεί από κανένα και να πάρει τη νίκη, ενώ στο βάθρο ανέβηκαν οι Lopez και Monteiro που ακολούθησαν πίσω από το Γάλλο.

Έτσι στο ξεκίνημα της χρονιάς η Citroen πήρε κεφάλι στη μάχη με τη Honda, ενώ στη βαθμολογία των οδηγών προπορεύεται ο Lopez με το Loeb να ακολουθεί και τον Monteiro να είναι τρίτος, αλλά να μένει μακριά από τους δύο πρώτους. Τέλος, ο επόμενος αγώνας είναι προγραμματισμένος για το τριήμερο 17 – 19 Απριλίου στο Μαρόκο.