Λήγει σήμερα η προθεσμία για την πληρωμή των Τελών Κυκλοφορίας 2024

Τελευταία ημέρα η σημερινή για την πληρωμή των Τελών Κυκλοφορίας 2024, όπως έχει ανακοινώσει εδώ και καιρό το Υπουργείο Οικονομικών. Όποιος έχει ξεχαστεί ή τα έχει αφήσει κυριολεκτικά για την τελευταία στιγμή πρέπει να τα πληρώσει σήμερα για να μην επιβαρυνθεί το πρόστιμο που θα ισχύσει από αύριο 1 Μαρτίου 2024.

Η διαδικασία που πρέπει να κάνει είναι να μπει στην ιστοσελίδα https://www.aade.gr/mycar και με κωδικούς TAXISnet να τυπώσει και να πληρώσει τα Τέλη Κυκλοφορίας 2024 ή μέσω της ιστοσελίδας https://www1.aade.gr/gsisapps5/telh-kykloforias-without-sso/#!/mainview, να δηλώσει την πινακίδα κυκλοφορίας του αυτοκινήτου και το ΑΦΜ και να ακολουθεί την ίδια διαδικασία πληρωμής, η οποία γίνεται ηλεκτρονικά μέσω υπολογιστή ή μέσω των app των τραπεζών στα smartphone, είτε στα ειδικά μηχανήματα πληρωμής των τραπεζών.

Από αύριο 1 Μαρτίου 2024 όπως αναφέραμε θα υπάρξει πρόστιμο, το οποίο όμως δε φτάνει άμεσα στο διπλασιασμό της πληρωμής, αφού όπως έχει αναφέρει το Υπουργείο Οικονομικών θα γίνεται σταδιακά, ανάλογα την καθυστέρηση. Τέλος, από αύριο θα αρχίσει και η αντίστροφη μέτρηση για να ισχύσει και η πληρωμή των Τελών Κυκλοφορίας με το μήνα για όσους έχουν καταθέσει πινακίδες αυτοκινήτων και έχουν θέσει τα οχήματα τους σε ακινησία.