Σήμερα Τρίτη 31 Δεκεμβρίου είναι η καταληκτική ημερομηνία πληρωμής των Τελών Κυκλοφορίας 2025 και όποιος δεν τα εξοφλήσει από αύριο θα έχει αυξημένα τέλη από 25% έως 100%, ανάλογα το πότε θα εξοφληθούν. Όλοι περίμεναν έστω και την τελευταία στιγμή να υπάρξει κάποια παράταση, αλλά οι αλλαγές που έγιναν φέρουν πρόστιμο από την πρώτη ημέρα του 2025, αφού όποιος τα εξοφλήσει από την 1η Ιανουαρίου 2025 θα είναι επαυξημένα κατά 25%.
Το ποσοστό αυτό θα ισχύσει έως τις 31 Ιανουαρίου 2025, ενώ όσοι αποφασίσουν να τα εξοφλήσουν από 1η έως 28 Φεβρουαρίου θα πρέπει να γνωρίζουν πως τα Τέλη Κυκλοφορίας 2025 θα προσαυξηθούν κατά 50%. Τέλος, όσοι πληρώσουν από την 1η Μαρτίου και μετά τα τέλη θα είναι διπλά, αφού το πρόστιμο ανεβαίνει στο 100%.
Επιπλέον, έως σήμερα έχουν τη δυνατότητα όσοι θέλουν να δηλώσουν τα οχήματα τους σε ακινησία για να μην πληρώσουν τα Τέλη Κυκλοφορίας 2025. Η διαδικασία γίνεται ηλεκτρονικά και θα ισχύσει τουλάχιστον μέχρι να βγει η πληρωμή των Τελών Κυκλοφορίας με το μήνα όπως γίνεται σχεδόν κάθε Απρίλιο, όπου ο καθένας πληρώνει την αναλογία των μηνών που θέλει να χρησιμοποιήσει το αυτοκίνητο του.
Όσοι θέλουν να εξοφλήσουν τα Τέλη Κυκλοφορίας 2025 θα πρέπει να έχουν τον κωδικό RF που αναγράφεται επάνω σε αυτά και μπορούν να κάνουν είτε μέσω των ηλεκτρονικών εφαρμογών των τραπεζών, είτε στα μηχανήματα των τραπεζών έως ότου κλείσουν τα καταστήματα τους. Για όσους δυσκολεύονται να εξοφλήσουν το ποσό θυμίζουμε πως οι τράπεζες κάνουν δόσεις μέσω πιστωτικών καρτών ή ακόμα και χρεωστικών καρτών.
Τέλος, υπενθυμίζουμε πως ύστερα από την εξόφληση των Τελών Κυκλοφορίας 2025 θα πρέπει να υπάρχουν μαζί τα Τέλη Κυκλοφορίας τυπωμένα από την εφαρμογή του gov.gr, καθώς και η απόδειξη πληρωμής, έτσι ώστε όταν βρεθεί κάποιος σε αστυνομικό έλεγχο να μην έχει άλλα προβλήματα.