Η Ρωσία ήταν ο επόμενος σταθμός της Formula E και συγκεκριμένα το GP της Μόσχας. Ο Nelson Piquet Junior ήταν ο μεγάλος νικητής, όπως έκανε και στο Long Beach τον Απρίλιο κρατώντας τον στην κορυφή του Πρωταθλήματος μόλις δύο αγώνες πριν ολοκληρωθεί το 1ο Πρωτάθλημα της Formula E.

formula e 1Η δεύτερη νίκη του Piquet με την ομάδα της NEXTEV ΤCR αύξησε το προβάδισμά του, το οποίο του δίνει μεγάλες πιθανότητες για την κατάκτηση του τίτλου. Ο έτερος Βραζιλιάνος Lucas Di Grassi τερμάτισε στη δεύτερη θέση, κρατώντας τους αντιπάλους του Piquet μακριά χωρίς να τον απειλήσουν. Ο Di Grassi μάλιστα προσπάθησε να επιτεθεί στο νικητή, όμως ένα πρόβλημα με τη μπαταρία τον ανάγκασε να κόψει το ρυθμό του και να μείνει στη δεύτερη θέση.

Εντυπωσιακός ήταν ο αγώνας του Nick Heidfeld, όπου ανέβηκε στο βάθρο με τη Venturi, λαμβάνοντας πολύτιμους βαθμούς, τόσο για τον ίδιο, όσο και για την ομάδα του. Ο Jean – Eric Vergne παρότι ήταν στην Pole Position πριν τον αγώνα, δε κατάφερε να κρατηθεί στην κορυφή, δίνοντας μάχες με τον Buemi και τον Abt, μένοντας στην τέταρτη θέση με τους αντιπάλους του να είναι 9ος και 5ος αντίστοιχα. Η μάχη του Πρωταθλήματος αναμένεται να κορυφωθεί στο διπλό αγώνα που θα γίνει στη Μεγάλη Βρετανία μέσα στους δρόμους του Λονδίνου στις 27 και 28 Ιουνίου.

Αναλυτικά οι πρώτοι 10 του GP Russia:

Θέση Οδηγός Αυτοκίνητο
1. Nelson Piquet Junior NEXTEV TCR
2. Lucas Di Grassi Audi Sport ABT
3. Nick Heidfeld Venturi
4. Jean – Eric Vergne Andretti
5. Daniel Abt Audi Sport ABT
6. Salvador Duran Amlin Aguri
7. Antonio Felix Da Costa Amlin Aguri
8. Nicolas Prost e. Dams – Renault
9. Sebastian Buemi e. Dams – Renault
10. Justin Wilson Andretti