Το Rally Acropolis είναι προ των πυλών και όπως είναι αναμενόμενο λόγω της εκκίνησης στην Ακρόπολη και την Ειδική Διαδρομή στο Σύνταγμα θα υπάρξουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από σήμερα έως και την Πέμπτη το βράδυ στις 21:00. Το σχέδιο της Τροχαίας λέει πως η κυκλοφορία των οχημάτων πέριξ της Πλατείας Συντάγματος την Πέμπτη θα είναι κλειστό από τις 11:00 το πρωί. Επιπλέον, συγκεκριμένο σχέδιο υπάρχει και για τους θεατές που θα μεταβούν πεζοί στο Σύνταγμα, κάτι που θα γίνεται από συγκεκριμένες διαδρομές.

Φυσικά, όπως είναι αναμενόμενο κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα υπάρξουν και την Τετάρτη 08/09/2021, για τη διεξαγωγή της Τελετής Αποχαιρετισμού του Μίκη Θεοδωράκη στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών. Συγκεκριμένα, από τις 10:00 το πρωί της Τετάρτης θα πραγματοποιηθεί πλήρης διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων επί της οδού Μητροπόλεως σε όλο το μήκος της, καθώς και στις καθέτους αυτής μέχρι την πρώτη παράλληλη οδό.

Επιπλέον, προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις έχουν προγραμματιστεί και σήμερα Τρίτη 07/09/2021, στις λεωφόρους Αμαλίας και Όλγας για τις ανάγκες διαμόρφωσης της Ειδικής Διαδρομής του Rally Acropolis. Η Τελετή Εκκίνησης του αγώνα θα πραγματοποιηθεί στις 17:30 το απόγευμα της Πέμπτης 9 Σεπτεμβρίου στην Ακρόπολη και από εκεί τα 55 αγωνιστικά αυτοκίνητα θα κινηθούν προς την Ειδική Διαδρομή επί της Λεωφόρου Αμαλίας.

Στις 18:00 είναι προγραμματισμένη να γίνει η πρώτη Ειδική Διαδρομη γύρω από την Πλατεία Συντάγματος. Τα αυτοκίνητα θα ακολουθήσουν την εξής διαδρομή.

 • Εκκίνηση Λεωφόρος Αμαλίας (ύψος εξόδου του Μετρό προ της εισόδου πάρκινγκ της Βουλής Των Ελλήνων) – συνέχεια Λεωφόρος Αμαλίας – περιστροφή γύρω από την ειδικά διαμορφωμένη κατασκευή (roundabout) στο ύψος του Μ.Α.Σ. – συνέχεια Λεωφόρος Αμαλίας – αριστερά Βασιλέως Γεωργίου Α’ – συνέχεια Βασιλέως Γεωργίου Α’ – αριστερά Πλατεία Συντάγματος – περιστροφή γύρω από την ειδικά διαμορφωμένη κατασκευή (roundabout) στο ύψος της οδού Ερμού – συνέχεια Πλατεία Συντάγματος – αριστερά Όθωνος – συνέχεια Όθωνος – αριστερά Λεωφόρος Αμαλίας – συνέχεια Λεωφόρος Αμαλίας – περιστροφή γύρω από την ειδικά διαμορφωμένη κατασκευή (roundabout) στο ύψος του Μ.Α.Σ. – συνέχεια Λεωφόρος Αμαλίας – αριστερά Βασιλέως Γεωργίου Α’ – συνέχεια Βασιλέως Γεωργίου Α’ – Τερματισμός (ύψος ξενοδοχείου “King George”).

Στο πλαίσιο διεξαγωγής του αγώνα, θα πραγματοποιηθούν οι παρακάτω προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις κατά μήκος του οδικού δικτύου που περιβάλλει την αθλητική εγκατάσταση της Ειδικής Διαδρομής, ως εξής:

 1. Απαγόρευση της στάσης και στάθμευσης των οχημάτων από 06:00 το πρωί της Πέμπτης 09/09/2021 και πλήρης διακοπή της κυκλοφορίας αυτών από τις 11:00 της Πέμπτης 09/09/2021, στις κατωτέρω οδούς και λεωφόρους:
 • Σταδίου, στο τμήμα της από το ύψος της συμβολής της με την οδό Αμερικής έως τη συμβολή της με την Πλατεία Συντάγματος,
 • Λεωφόρος Βασιλίσσης Σοφίας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, στο τμήμα της από το ύψος της συμβολής της με την οδό Ακαδημίας έως τη συμβολή της με τη Λεωφόρο Αμαλίας, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.
 • Λεωφόρος Βασιλίσσης Σοφίας στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Λεωφόρο Αμαλίας, στο τμήμα της από το ύψος της συμβολής της με την οδό Σέκερη έως τη συμβολή της με την Λεωφόρο Αμαλίας, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.
 • Πλατεία Συντάγματος, καθ’ όλο το μήκος της.
 • Φιλελλήνων, καθ’ όλο το μήκος της, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.
 • Λεωφόρος Αμαλίας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθ’ όλο το μήκος της, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.
 • Λεωφόρος Συγγρού στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Κέντρο, στο τμήμα από το τη συμβολή της με την οδό Καλλιρόης έως τη συμβολή της με την οδό Αθανασίου Διάκου.
 • Λεωφόρος Συγγρού στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Παραλία, στο τμήμα από το τη συμβολή της με την οδό Αθανασίου Διάκου έως τη συμβολή της με την οδό Αμβροσίου Φραντζή.
 • Χατζηχρήστου, καθ’ όλο το μήκος της, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.
 • Ροβέρτου Γκάλι, καθ’ όλο το μήκος της, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.
 • Κόμβος Ακρόπολης.
 • Προπυλαίων, στο τμήμα της από τη συμβολή της με την οδό Ροβέρτου Γκάλι έως τη συμβολή της με την οδό Καβαλλότι.
 • Καβαλλότι, στο τμήμα της από τη συμβολή της με την οδό Προπυλαίων έως τη συμβολή της με την οδό Μισαραλιώτου.
 • Μισαραλιώτου, καθ’ όλο το μήκος της.
 • Πετμεζά, στο τμήμα της από τη συμβολή της με την οδό Μισαραλιώτου έως τη συμβολή της με τη Λεωφόρο Συγγρού.
 1. Η κάθετη διέλευση των οχημάτων επί των οδικών αξόνων της Λεωφόρου Βασιλίσσης Σοφίας, της Λεωφόρου Βασιλέως Κωνσταντίνου, της οδού Σταδίου και της οδού Πανεπιστημίου θα επιτρέπεται.
 2. Καθορισμός της οδού Βουλής, ως οδού αντίθετης ροής (αντιδρόμηση), στο τμήμα της από τη συμβολή της με την οδό Κολοκοτρώνη έως τη συμβολή της με την οδό Καραγιώργη Σερβίας, μόνο για οχήματα μεταφοράς μονίμων κατοίκων, οχήματα μεταφοράς επιβατών προς ξενοδοχειακές μονάδες και οχήματα ανεφοδιασμού και εξυπηρέτησης παρακείμενων επιχειρήσεων.

Λόγω των ανωτέρω περιορισμών παρακαλούνται οι οδηγοί για τη διευκόλυνσή τους, να επιλέγουν εναλλακτικούς οδικούς άξονες (Χαμοστέρνας, Πειραιώς, Σταδίου κ.λπ.) για την προσέγγισή τους στην περιοχή του Κέντρου της Αθήνας ή ενδεικτικά μπορούν να ακολουθούν τα παρακάτω εναλλακτικά δρομολόγια :

Προς Κέντρο Αθήνας (για τους κινούμενους επί της Λ. Συγγρού):

 • Λ. Συγγρού – δεξιά Καλλιρόης – συνέχεια Λεωφόρος Βασιλέως Κωνσταντίνου – αριστερά μέσω καθέτων οδών προς περιοχή Κολωνακίου.

Προς Κέντρο Αθήνας (για τους κινούμενους επί της Λεωφόρου Κηφισίας):

 • Λεωφόρος Κηφισίας – συνέχεια Λεωφόρος Βασιλέως Κωνσταντίνου – δεξιά Λεωφόρος Βασιλίσσης Σοφίας – δεξιά Σέκερη ή Λεωφόρος Κηφισίας – δεξιά Λεωφόρος Αλεξάνδρας – αριστερά μέσω καθέτων οδών προς Κέντρο Αθήνας ή Λεωφόρος Κηφισίας – δεξιά Λεωφόρος Αλεξάνδρας – αριστερά 28ης Οκτωβρίου (Πατησίων).

 

Η προσέλευση θεατών (πεζών) για την παρακολούθηση της εκδήλωσης, θα πραγματοποιείται:

 • Για τους προσερχόμενους στη Λεωφόρος Αμαλίας, μέσω της οδού Σουρή ή του Ζαππείου.
 • Για τους προσερχόμενους στην Πλατεία Συντάγματος, είτε από τη συμβολή Πανεπιστημίου/Βουκουρεστίου είτε από τη συμβολή Σταδίου/Αμερικής.

Ανωτέρω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις είναι δυνατόν να τροποποιηθούν χρονικά και εδαφικά, αναλόγως των επικρατούντων κυκλοφοριακών συνθηκών. Περαιτέρω και για τις ανάγκες, διαμόρφωσης της αθλητικής εγκατάστασης της Ειδικής Διαδρομής, θα πραγματοποιηθούν οι εξής προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις:

Τρίτη 07/09/2021:

 • Τμηματική ανά λωρίδα κυκλοφορίας και προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων και απαγόρευση της στάσης και στάθμευσης αυτών, κατά μήκος της Λεωφόρου Αμαλίας, στο τμήμα της από τη συμβολή της με τη Λεωφόρο Βασιλίσσης Όλγας έως τη Λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας, κατά τις ώρες 22:30 της Τρίτης 07/09/2021 έως 07:00 της Τετάρτης 08/09/2021.
 • Τμηματική ανά λωρίδα κυκλοφορίας και προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων και απαγόρευση της στάσης και στάθμευσης αυτών, κατά μήκος της Λεωφόρου Αμαλίας, στο τμήμα της από τη συμβολή της με τη Λεωφόρο Βασιλίσσης Όλγας έως τη Λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας, κατά τις ώρες 22:30 της Τετάρτης 08/09/2021 έως 07:00 της Πέμπτης 09/09/2021.
 • Τμηματική και προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων και απαγόρευση της στάσης και στάθμευσης αυτών, καθ’ όλο το μήκος της οδού Πλατείας Συντάγματος, κατά τις ώρες 22:30 της Τετάρτης 08/09/2021 έως 07:00 της Πέμπτης 09/09/2021.

Τετάρτη 08/09/2021:

 • Πλήρης διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων και απαγόρευση της στάσης και στάθμευσης αυτών, καθ’ όλο το μήκος της Όθωνος, κατά τις ώρες 23:00 της Τετάρτης 08/09/2021 έως 06:00 της Πέμπτης 09/09/2021.

Παρακαλούνται οι οδηγοί για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους και αποφυγή πρόσθετων κυκλοφοριακών προβλημάτων, να αποφύγουν τη διέλευση και στάθμευση των οχημάτων τους στο οδικό δίκτυο περιμετρικά της ανωτέρω περιοχής κατά το αναφερόμενο χρονικό διάστημα και να ακολουθούν τα σήματα και τις υποδείξεις των ρυθμιστών τροχονόμων.