Το νέο 5θυρο Kia Rio διατίθεται πλέον και στη χώρα μας, όπως ανακοίνωσε ο επίσημος αντιπρόσωπος της Kia στην Ελλάδα Autodeal Π&Ρ Δάβαρη ΑΒΕΕ. Το νέο μοντέλο διαθέτει επανασχεδιασμένους προφυλακτήρες, μάσκα και προβολείς ομίχλης. Επίσης, αλλαγές έχουν γίνει και στο εσωτερικό με κυριότερες αυτές στα καθίσματα και στους αεραγωγούς.

kia rio 2Το ανανεωμένο μοντέλο διατίθεται με τρείς κινητήρες και δύο επίπεδα εξοπλισμού. Συγκεκριμένα πρόκειται για ένα κινητήρα βενζίνης και δύο πετρελαίου. Η βασική έκδοση του Βενζινοκινητήρα χωρητικότητας 1,2 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 84 ίππους, κοστίζει 11.790€, ενώ πέφτει στα 10.990€, όταν κάποιος εκμεταλλευτεί την απόσυρση.

Από πλευράς πετρελαίου τη βασική έκδοση αποτελεί ο κινητήρας χωρητικότητας 1,1 λίτρου, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 75 ίππους και την τελική τιμή να είναι στα 13.790€ και στα 12.890 με το όφελος απόσυρσης. Η πιο δυνατή επιλογή είναι αυτή με τον κινητήρα χωρητικότητας 1,4 λίτρων με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 90 ίππους και την τελική τιμή να είναι στα 14.990€, ενώ συμπεριλαμβανομένου και του οφέλους απόσυρσης πέφτει στα 14.030€.

kia rio 3Στο βασικό εξοπλισμό περιλαμβάνονται 6 αερόσακοι, ESP, HAC, TPMS, ΑC, εμπρός ηλεκτρικά παράθυρα, κεντρικό κλείδωμα με τηλεχειρισμό, ηλεκτρικά ρυθμιζόμενοι και θερμαινόμενοι καθρέπτες ράδιο CD με MP3 player, θύρα USB και AUX.

Η αμέσως επόμενη έκδοση περιλαμβάνει επιπλέον της βασικής δερμάτινο τιμόνι και επιλογέα ταχυτήτων, φώτα ημέρας LED, Bluetooth με δυνατότητα streaming, προβολείς ομίχλης, πίσω ηλεκτρικά παράθυρα και ζάντες αλουμινίου 15”. Η πλουσιότερη έκδοση περιλαμβάνει επιπλέον των προηγούμενων αυτόματο κλιματισμό, ιονιστή, σύστημα πλοήγησης με οθόνη αφής 7”, κάμερα οπισθοπορείας, αισθητήρα βροχής και υγρασίας, ηλεκτρικά αναδιπλούμενους καθρέπτες με ενσωματωμένα LED φλας, και αυτόματη ενεργοποίηση προβολέων.