Η περιορισμένη έκδοση του Honda Civic Type R Limited Edition ήδη βρίσκεται στην αμερικάνικη αγορά και αυτό που έκανε αίσθηση είναι η εντυπωσιακή τιμή, αφού κοστίζει 43.995$ (37.074€). Σίγουρα είναι δελεαστική η τιμή αν σκεφτεί κάποιος ότι μιλάμε για ένα Type R, όπου στην ελληνική αγορά ξεπερνά τα 50.000€. Για όσους δε θυμούνται το συγκεκριμένο μοντέλο θα κυκλοφορήσει σε μόλις 600 κομμάτια στην Αμερική, κάτι που αναμένεται να το κάνει ανάρπαστο.

Το αμάξωμα προσφέρεται με το Phoenix Yellow χρωματισμό, με γυαλιστερή μαύρη βαφή στην οροφή, στους καθρέπτες και τους αεραγωγούς για να κάνει αντίθεση. Στο εσωτερικό υπάρχει η αρίθμηση στην κεντρική κονσόλα με τον αύξοντα αριθμό του μοντέλου. Το βάρος της Limited Edition είναι 20,9 κιλά πιο χαμηλό από το κλασσικό Type R, ενώ υπάρχουν οι ζάντες αλουμινίου της BBS μεγέθους 20”, με τα ελαστικά Michelin Cup 2. Επιπλέον, έχει επαναπρογραμματιστεί το ενεργό σύστημα ανάρτησης, όπως και το σύστημα του υδραυλικού τιμονιού για να συνεργάζονται όπως πρέπει με τις πιο ελαφριές ζάντες.

Μηχανικά δεν άλλαξε τίποτα, αφού κάτω από το καπό παραμένει ο 4κύλινδρος υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας χωρητικότητας 2 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 320 ίππους και τη μέγιστη ροπή να είναι 40,7 κιλά. Η κίνηση μεταφέρεται στους εμπρόσθιους τροχούς μέσω του 6τάχυτου μηχανικού κιβωτίου ταχυτήτων, ενώ περιλαμβάνεται και διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης.

Δυστυχώς στην ελληνική αγορά δεν γνωρίζουμε αν θα φτάσει κάποιο, αφού ήδη τα 600 πάνε στην Αμερική, ενώ τα υπόλοιπα 400 αναμένεται να βρεθούν στην Ευρώπη χωρίς όμως να γνωρίζουμε το που ακριβώς θα διοχετευθούν. Πάντως αν ερχόταν το Type R στην ελληνική αγορά με 38.000€ θα γινόταν ο κακός χαμός από πλευράς πωλήσεων.