Εδώ και λίγο καιρό ο επίσημος αντιπρόσωπος της Kia στη χώρα μας έχει ανακοινώσει τη διάθεση του XCeed Plug-in Hybrid. Το κορεάτικο μοντέλο δεν έχει μεγάλες αλλαγές σε σχέση με το απλό XCeed που κυκλοφορεί στους δρόμους. Το νέο μοντέλο έχει μήκος 4,39 μέτρα, πλάτος 1,57 μέτρα και ύψος 1,49 μέτρα. Η διαφορά με το μοντέλο που γνωρίζουμε είναι πως στην πλευρά του οδηγού υπάρχει η παροχή για την ηλεκτρική ενέργεια, ενώ ξεχωρίζουν και οι νέες ζάντες αλουμινίου μεγέθους 18”.

Μηχανικά το νέο Kia XCeed Plug-in Hybrid, τροφοδοτείται από τον κινητήρα βενζίνης χωρητικότητας 1,6 λίτρων και από ένα ηλεκτροκινητήρα, με τη συνδυαστική ισχύ να φτάνει τους 141 ίππους και τη μέγιστη ροπή να είναι 27 κιλά. Το 0-100 επιτυγχάνεται σε 11”, ενώ ο κινητήρα συνδυάζεται με το e-CVT αυτόματο κιβώτιο.

Σύμφωνα με τον κατασκευαστή η μέγιστη αυτονομία του ηλεκτροκινητήρα είναι 60 χιλιόμετρα, με τη φόρτιση να γίνεται είτε με την ανάκτηση ενέργειας, είτε σε μια απλή οικιακή πρίζα. Όλες οι απαραίτητες πληροφορίες για τη μπαταρία και τον ηλεκτροκινητήρα απεικονίζονται στον πίνακα οργάνων, ο οποίος έχει διαμορφωθεί κατάλληλα. Τέλος, η τιμή του νέου Kia XCeed Plug-in Hybrid ορίστηκε στα 38.990€.