Η Bentley παρουσίασε την υβριδική Bentayga που προορίζεται για την κινέζικη αγορά. Αυτή είναι και η αιτία του εξωτερικού Viridian (πράσινου) χρώματος, το οποίο για τους Κινέζους είναι το χρώμα της καθαρότητας, της αναγέννησης, της ελπίδας, της αρμονίας και της ανάπτυξης. Η συγκεκριμένη έκδοση μπορεί να βρεθεί μόνο σε εύρωστους Κινέζους οδηγούς, αλλά οι υπόλοιπες που κυκλοφορούν στην ευρωπαϊκή αγορά δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα.

Φυσικά, εξωτερικά δεν υπάρχουν αλλαγές από τη Bentayga που υπάρχει στην αγορά, με τη μόνη διαφορά εκτός του πράσινου χρώματος να είναι και οι καινούργιες ζάντες αλουμινίου μεγέθους 22”, οι οποίες είναι και αυτές βαμμένες με το Viridian χρώμα. Η αεροτομή στο πίσω μέρος και η τετραπλή απόληξη της εξάτμισης εκτός από την πολυτέλεια θέλουν να της προσδώσουν ένα πιο σπορ χαρακτήρα.

Εσωτερικά όπως όλες οι Bentley είναι χειροποίητες, με την κάθε μια να θέλει πάνω από 100 μέτρα λευκής κλωστής, η οποία μπαίνει σταυρωτά στο ταμπλό και τα πλαϊνά. Επιπλέον το χρώμα Cumbrian Green δίνει μια ξεχωριστή ατμόσφαιρα ιδίως στα δερμάτινα καθίσματα. Το δερμάτινο τριάκτινο τιμόνι με τα χειριστήρια και ο δερμάτινος επιλογέας ταχυτήτων αυξάνουν τον πήχη της πολυτέλειας.

Βέβαια εκτός το Cumbrian Green του εσωτερικού, υπάρχουν άλλες 103 επιλογές καπλαμά για να επιλέξει ο κάθε υποψήφιος αγοραστής και να δημιουργήσει το εσωτερικό της αρεσκείας του. Εκτός όλων αυτών υπάρχει και η θήκη με το ψυγείο όπου μπορούν να αποθηκευτούν δύο Cumbria Crystal ποτήρια για τις ιδιαίτερες περιπτώσεις. Για να ολοκληρωθεί το εσωτερικό χρειάζονται 44 ώρες εργασίας από έναν τεχνίτη.

Κάτω από το καπό υπάρχει ο V6 κινητήρας χωρητικότητας 3 λίτρων και ένας ηλεκτροκινητήρας, των οποίων η συνδυαστική ισχύς φτάνει τους 443 ίππους. Το 0-100 επιτυγχάνεται σε 5,2”, ενώ η τελική ταχύτητα φτάνει τα 255 χλμ/ώρα. Σίγουρα, η λύση της Bentley Bentayga είναι ότι πιο συμφέρον για το περιβάλλον, αλλά και για τον οδηγό που θα μπορεί να κινείται με μειωμένη κατανάλωση, αφού ο ηλεκτροκινητήρας θα μπορεί να διανύσει αρκετά χιλιόμετρα με την αποκλειστική χρήση του. Όπως και να έχει η Bentley γνωρίζει πολύ καλά πως να δημιουργεί κάτι διαφορετικό.