Η Volkswagen καταργεί τη Sedan έκδοση του Passat

Το Volkswagen Passat είναι ένα από τα οχήματα, το οποίο βρίσκεται ανελλιπώς στην αγορά αυτοκινήτου από το 1973. Από τότε πέρασαν 50 χρόνια και όπως όλα δείχνουν η Sedan έκδοση του γερμανικού μοντέλου θα αποτελέσει πολύ σύντομα παρελθόν. Μπορεί το Passat να ήταν το αυτοκίνητο με τις περισσότερες πωλήσεις στην κατηγορία του για το 2022, όμως ο Thomas Schafer, Διευθύνων Σύμβουλος της Volkswagen ανακοίνωσε πως η απόφαση για το τέλος του Passat Sedan είναι οριστική.

Όπως ήδη γνωρίζουμε η νέα γενιά του Passat θα αποκαλυφθεί το καλοκαίρι και θα έχει μόνο την έκδοση Estate. Το νέο μοντέλο θα βασίζεται στην πλατφόρμα MQB Evo της Volkswagen, κάτι που σημαίνει πως θα αναπτυχθεί από κοινού με τη Skoda Superb. Σύμφωνα με τις πληροφορίες θα υπάρχουν κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου, καθώς και Plug-in Hybrid συστήματα.

Για όσους έχουν μπει σε σκέψεις θα χρειαστεί να κάνουν υπομονή, αφού το νέο Volkswagen Passat Estate αναμένεται να βρεθεί στην αγορά αυτοκινήτου από το Σεπτέμβριο και μετά. Η κατασκευή του θα γίνεται στο εργοστάσιο του ομίλου της Volkswagen στη Bratislava της Σλοβακίας. Όσο για τις τιμές; Όλα δείχνουν πως θα είναι ακριβότερο από αυτό που κυκλοφορεί σήμερα.