Η εταιρεία βελτιώσεων Novitec πριν λίγο καιρό παρουσίασε τη βελτιωμένη Maserati MC20. Το ιταλικό μοντέλο δέχθηκε τις παρεμβάσεις της γερμανικής εταιρείας με αποτέλεσμα να γίνει ακόμη πιο ισχυρό. Οι αναβαθμίσεις εκτός τον κινητήρα περιλαμβάνουν τόσο εξωτερικές, όσο και εσωτερικές αλλαγές, αλλά ουσιαστικά η εμφάνιση παραμένει σχεδόν ίδια.

Έτσι η Maserati MC20 διαθέτει πλευρικά πτερύγια στις εισαγωγές του εμπρόσθιου προφυλακτήρα και μια μεγαλύτερη αεροτομή σε σχέση με την απλή MC20, η οποία είναι κατασκευασμένη από ανθρακονήματα. Επιπλέον, από ανθρακονήματα έχουν κατασκευαστεί το καπό και οι εισαγωγές αέρα, ενώ υπάρχει η χαμηλωμένη ανάρτηση κατά 25 χιλιοστά, η οποία διαθέτει νέα ελατήρια. Παράλληλα υπάρχουν και οι νέες σφυρήλατες ζάντες αλουμινίου NF10 της Vossen, με διαστάσεις 20” μπροστά και 21” πίσω με διαστάσεις ελαστικών 255/35 μπροστά και 325/25 πίσω.

Στο εσωτερικό δεν υπάρχουν μεγάλες αλλαγές. Τα bucket καθίσματα από Alcantara εντυπωσιάζουν, ενώ το δερμάτινο τριάκτινο τιμόνι με τα χειριστήρια, ο στρογγυλός επιλογέας ταχυτήτων και τα πεντάλ αλουμινίου ανεβάζουν τον πήχη της πολυτέλειας. Φυσικά, υπάρχει και η οθόνη αφής με το σύστημα ψυχαγωγίας και ενημέρωσης.

Από μηχανικής πλευράς η Novitec βελτίωσε το V6 Twin-Turbo κινητήρα χωρητικότητας 3 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να αγγίζει τους 711 ίππους, από τους 630 που ήταν και τη μέγιστη ροπή να φτάνει πλέον τα 83,4 κιλά από 74,4 που ήταν. Το 0-100 επιτυγχάνεται σε μόλις 2,8”, το 0-200 σε 8,4”, ενώ η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 325 χλμ/ώρα. Οι αλλαγές που έγιναν στο μηχανικό κομμάτι εστιάζονται στις δύο μονάδες ισχύος της N-Tronic και τη νέα εξάτμιση.

Μπορεί να μη γνωρίζουμε την τιμή της αναβάθμισης, αλλά όπως και να έχει η Maserati MC20 της Novitec εντυπωσιάζει με τις επιδόσεις της. Άλλωστε οι Γερμανοί γνωρίζουν πολύ καλά πως να προσελκύσουν πελάτες, τόσο για τα πιο μικρά αυτοκίνητα, όσο και για τα Super Car σαν αυτό. Όσοι ενδιαφέρεστε μπορείτε να επικοινωνήσετε με τη Novitec και τα υπόλοιπα είναι απλά διαδικασίες.