Μια εργοστασιακή Ferrari από τη φύση της είναι γρήγορη και απολαυστική. Όμως όταν ένας βελτιωτικός οίκος ασχολείται μαζί της τότε γίνεται ακόμα πιο εκρηκτική. Η DMC ανέλαβε να βελτιώσει μια Ferrari Roma ανεβάζοντας αισθητά τους αριθμούς, αλλά και βελτιώνοντας την εμφάνιση της.

Η συγκεκριμένη Ferrari Roma διαθέτει νέο εμπρόσθιο σπόϊλερ, νέες πλαϊνές ποδιές, νέα αεροτομή και νέο διαχύτη, τα οποία είναι όλα κατασκευασμένα από ανθρακονήματα. Επιπλέον, υπάρχουν τα νέα ελατήρια που μειώνουν κατά 3,5 εκατοστά την απόσταση από το έδαφος, ενώ διαθέτει και τις μαύρες ζάντες αλουμινίου μεγέθους 21” μπροστά και 22” πίσω.

Μηχανικά η DMC βελτίωσε τον κινητήρα της Roma. Έτσι ο Twin-Turbo κινητήρας χωρητικότητας 3,9 λίτρων αποδίδει πλέον 708 ίππους από 620 που ήταν, ενώ μέγιστη ροπή ανεβαίνει στα 90,5 κιλά, από 77,4 που ήταν με την εργοστασιακή ρύθμιση. Έτσι το 0-100 επιτυγχάνεται σε 3,2”, από 3,4”, ενώ η τελική ταχύτητα έχει αυξηθεί κατά 6 χιλιόμετρα φτάνοντας τα 326 χλμ/ώρα.

Σίγουρα, όλα τα παραπάνω είναι αφάνταστα ενδιαφέροντα, αφού η αύξηση των 78 ίππων και των 13,1 κιλών ροπής κάνουν ένα Super Car ακόμα πιο γρήγορο και δυνατό. Είμαστε σίγουροι πως όλοι θα το ήθελαν, αλλά δυστυχώς θα είναι ελάχιστοι αυτοί που θα το αποκτήσουν. Εμείς πάντως θέλουμε να βρεθούμε στο τιμόνι της. Εσείς;