Η ιαπωνική Toyota πρωτοπορεί για άλλη μια φορά στην αυτοκίνηση, αφού δημιούργησε τον πρώτο σταθμό ανεφοδιασμού υδρογόνου στην Ευρώπη. Η συνεργασία της Toyota με την Air Liquide, οδήγησε στην κατασκευή του πρώτου δημόσιου πρατηρίου ανεφοδιασμού υδρογόνου στο Βέλγιο. Ο λόγος που δημιουργήθηκε ο συγκεκριμένος σταθμός είναι γιατί οι Ιάπωνες ετοιμάζονται να γεμίσουν την Ευρώπη, με το νέο όχημα κυψελών καυσίμου το Mirai.

 Ο σταθμός ανεφοδιασμού υδρογόνου αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία μέχρι τα μέσα του 2016, ενώ ο έλεγχος και η συντήρηση θα ανήκει εξ’ ολοκλήρου στην Air Liquide. Επιπλέον, θα λειτουργήσουν και νέοι σταθμοί στη Γερμανία, τη Δανία και τη Γαλλία, οι οποίοι αναμένεται να αυξήσουν και τις πωλήσεις των οχημάτων κυψελών καυσίμου, αφού μέχρι τώρα το μεγαλύτερο πρόβλημα ήταν ο ανεφοδιασμός. Το Mirai αρχικά θα ξεκινήσει τις πωλήσεις από Γερμανία, τη Δανία και το Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ μέσα στο 2016 θα εμφανιστεί και στο Βέλγιο.

Ο ανεφοδιασμός θα χρειάζεται λιγότερο από 5 λεπτά για να ολοκληρωθεί, ενώ όπως όλοι γνωρίζουμε τέτοια οχήματα δε μολύνουν το περιβάλλον. Αυτό αναμένεται να έχει θετική ανταπόκριση από τους υποψήφιους αγοραστές, αφού ένα αυτοκίνητο χωρίς βενζίνη και βλαβερές συνέπειες για το περιβάλλον, κερδίζει σταθερά έδαφος στις προτιμήσεις για την αγορά νέου αυτοκινήτου. Όπως όλα δείχνουν εφόσον εξαλείφεται και το πρόβλημα ανεφοδιασμού είναι οι αύξηση των πωλήσεων για τα συγκεκριμένα οχήματα. Πρόταση μας; Σκεφτείτε το.