Η Toyota αναβαθμίζει την Corolla

Η Toyota αναβαθμίζει την Corolla, αφού εκτός την ανανέωση εξωτερικά και εσωτερικά, θα δεχθεί νέα συστήματα ασφαλείας, ανανεωμένο υβριδικό σύστημα, αλλά και σύστημα τετρακίνησης, ενώ θα υπάρχουν και δύο νέες εκδόσεις εξοπλισμού. Φυσικά, η ανανέωση γίνεται και στα τρία αμαξώματα Hatchback, Sedan και Touring.

Η πιο σημαντική αλλαγή έρχεται στο υβριδικό σύστημα της Corolla, όπου ο κινητήρας των 1.800 κ.εκ., πλέον προσφέρει πιο γρήγορη απόκριση στο γκάζι και πιο ομαλή επιτάχυνση. Η μέγιστη ισχύς φτάνει τους 134 ίππους, ενώ η μέγιστη ροπή είναι 21,5 κιλά. Με βάση τον κατασκευαστή η μέση κατανάλωση είναι μόλις 5 λίτρα/100χλμ.

Παράλληλα, θα υπάρχουν διαθέσιμες εκδόσεις με το σύστημα τετρακίνησης, όπου εκεί σύμφωνα με τον κατασκευαστή η μέση κατανάλωση καυσίμου θα φτάνει τα 5,3 λίτρα/100χλμ. Όπως σε άλλα υβριδικά Toyota με το σύστημα τετρακίνησης, το Electronic On-Demand All-Wheel Drive χρησιμοποιεί έναν ξεχωριστό ηλεκτροκινητήρα τοποθετημένο στο πίσω μέρος για να τροφοδοτεί τους πίσω τροχούς όταν χρειάζεται.

Οι ανανεωμένες Toyota Corolla πλέον θα διαθέτουν το νέο σύστημα ασφαλείας Toyota Safety Sense 3.0, το οποίο περιλαμβάνει τη νέα λειτουργία που εντοπίζει αυτόματα τα οχήματα που έρχονται από το αντίθετο ρεύμα όταν στρίβουν δεξιά σε μια διασταύρωση και τους πεζούς που διασχίζουν το δρόμο όταν στρίβουν δεξιά ή αριστερά. Επίσης, υπάρχει και το νέο Proactive Driving Assist που προβλέπει κινδύνους ανάλογα με τις συνθήκες οδήγησης και υποστηρίζει το σύστημα διεύθυνσης και το σύστημα πέδησης για να αποφύγει ο οδηγός να πλησιάσει πολύ τους πεζούς, τα ποδήλατα και τα σταθμευμένα οχήματα. Επιπλέον, το ανανεωμένο Corolla υποστηρίζει τις ενημερώσεις λογισμικού.

Στο εσωτερικό η μεγαλύτερη αλλαγή έρχεται στην οθόνη αφής, με το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας Infotainment 8, η οποία στη βασική έκδοση θα είναι 8”, ενώ στις πιο πλούσιες εκδόσεις θα φτάνει τις 10,5”. Παράλληλα θα μπορεί να συνδεθεί ασύρματα το smartphone με το Apple CarPlay και το Android Auto, ενώ υπάρχει και προαιρετικό Wi-Fi. Στα καθίσματα θα υπάρχουν οι κόκκινες-μαύρες επενδύσεις ή αυτές με το ανοιχτό γκρι ή το κρεμ χρώμα.

Μαζί με όλα τα παραπάνω θα υπάρξει και μια νέα έκδοση εξοπλισμού που θα είναι η Hybrid SE Infrared Edition. Η συγκεκριμένη περιλαμβάνει σπορ ανάρτηση, πιο σταθερό ηλεκτρονικό σύστημα διεύθυνσης και ζάντες αλουμινίου μεγέθους 18” σε Gloss Graphite χρώμα. Παράλληλα θα υπάρχουν και νέα χρώματα για το αμάξωμα όπως τα Ice Cap, Underground και Midnight Black Metallic, αλλά θα εξακολουθούν να ισχύουν τα Classic Silver Metallic, Celestite, Blueprint, Wind Chill Pearl και Ruby Flare Pearl.

Όλα τα παραπάνω θα ξεκινήσουν αρχικά από την αγορά της Ιαπωνίας, ενώ αργότερα αναμένονται και για τις υπόλοιπες αγορές του κόσμου. Οι αλλαγές μπορεί να μην είναι σημαντικές, αλλά είναι ουσιώδεις, αφού η Toyota τα τελευταία χρόνια δίνει πολύ μεγάλο ρόλο στην ασφάλεια. Το μόνο που απομένει είναι να δούμε τις αλλαγές στις τιμές.