Η θρυλική Mercedes – Benz 300 SLR στο Rally Mille Miglia

Στο φετινό Mille Miglia που διεξάγεται κάθε χρόνο στους δύσκολους ιταλικούς δρόμους υπήρξε ένα αυτοκίνητο θρύλος. Πρόκειται για τη Mercedes – Benz 300 SLR του 1955 με τον αριθμό 722 που οδήγησαν τότε οι Stirling Moss και Denis Jenkinson φέρνοντας μια μεγάλη νίκη στη γερμανική εταιρεία. Ο συνολικός χρόνος τους ήταν 10:07:48 με τη μέση ωριαία ταχύτητα να είναι 157,7 χιλιόμετρα μέσα στους δύσκολους δρόμους των ιταλικών πόλεων, από όπου περνούσε το Rally.

Το αυτοκίνητο μύθος ήταν κάτι εντελώς πρωτόγνωρο για την εποχή του, αφού η τελική ταχύτητα μπορούσε να αγγίξει τα 290 χλμ/ώρα κάτι που ακόμα και σήμερα είναι άπιαστο για πολλά super car. 60 χρόνια μετά ο Sir Stirling Moss βρέθηκε και πάλι στο αγαπημένο του αυτοκίνητο δίνοντας ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον στον αγώνα, αφού και μόνο το όνομα του αρκεί για να θυμηθούν οι παλιοί και να μάθουν οι νέοι. Ο 85χρονος Βρετανός έχει συνδέσει το όνομά του με τη Mercedes – Benz τόσο για τις μεγάλες επιτυχίες της εποχής του, όσο και για το όνομα του, το οποίο έχει δοθεί σε μερικά μοντέλα της γερμανικής εταιρείας

Ο αγώνας των 1.000 μιλίων μπορεί στη χώρα μας να μην είναι τόσο διαδεδομένος, όμως στην Ιταλία αποτελεί κάθε χρόνο μέγα γεγονός, αφού το Rally αυτό έχει να θυμίσει σε πολλούς ανθρώπους του παρελθόντος αυτοκίνητα, τα οποία δε πρόκειται ποτέ να επανακυκλοφορήσουν έχοντας αφήσει τη δική τους ιστορία. Ακόμα και για τον ίδιο τον Stirling Moss ο αγώνας ήταν πρόκληση όπως ομολόγησε ο ίδιος, αφού η Mercedes – Benz 300 SLR είναι ένα παλιό αυτοκίνητο, από την άλλη όμως έχει κινητήρα και χαρακτηριστικά που θα ζήλευαν ακόμα και σήμερα πολυτελή και γρήγορα αυτοκίνητα.