Η τελευταία έκδοση του ανοιχτού Audi TT

Το Audi TT είναι ένα από τα αγαπημένα αυτοκίνητα πολλών. Δυστυχώς όπως έχει ανακοινώσει η Audi το TT στη μορφή που το γνωρίζουμε θα σταματήσει. Πριν όμως από αυτό η γερμανική φίρμα αποφάσισε να τιμήσει το εν λόγω μοντέλο με μια ειδική έκδοση. Πρόκειται για το Audi TT Roadster Final Edition, το οποίο όπως ανακοινώθηκε θα κυκλοφορήσει σε περιορισμένο αριθμό αυτοκινήτων.

Για όσους δε θυμούνται το πρώτο TT εμφανίστηκε το Οκτώβριο του 1998 και από τότε έχει υπάρξει μια ιστορία 25 ετών που το έκανε εκτός από ανάρπαστο και ένα αυτοκίνητο που ήταν αναγνωρίσιμο παντού. Η ονομασία του προήλθε από τον αγώνα Tourist Trophy που διεξάγεται στη Νήσο του Μαν. Όσον αφορά στο τελευταίο επετειακό ανοιχτό μοντέλο θα είναι βαμμένο στο χρώμα Goodwood Green, ενώ στο εσωτερικό τα καθίσματα θα είναι σε Palomino Brown χρώμα. Παράλληλα, η υφασμάτινη αναδιπλούμενη οροφή θα είναι σε γκρι χρώμα.

Στο εσωτερικό εκτός από τα δερμάτινα καφέ καθίσματα που αναφέραμε θα υπάρχει το δερμάτινο τριάκτινο τιμόνι με τα χειριστήρια, ενώ το ταμπλό είναι από ανθρακονήματα. Πίσω από το τιμόνι υπάρχει η ψηφιακή οθόνη του πίνακα οργάνων ενώ απουσιάζει η οθόνη αφής. Το αμάξωμα ολοκληρώνεται με τις ζάντες αλουμινίου μεγέθους 20” και τις διαστάσεις ελαστικών 255/30. Το Audi TT Roadster Final Edition εξοπλίζεται με την ανάρτηση του TTS, με την απόσταση να είναι μειωμένη κατά 10 χιλιοστά από το έδαφος.

Μηχανικά δεν υπήρξε κάποια αλλαγή, αφού κάτω από το καπό κρύβεται ο 4κύλινδρος κινητήρας χωρητικότητας 2 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 231 ίππους και τη μέγιστη ροπή να είναι 35,6 κιλά. Ο κινητήρας συνδυάζεται με το 7τάχυτο S Tronic κιβώτιο διπλού συμπλέκτη, με την κίνηση να μεταφέρεται και στους τέσσερις τροχούς. Για όσους ενδιαφέρονται θα πρέπει να βιαστούν, αφού όπως ανακοίνωσαν οι Γερμανοί θα κυκλοφορήσουν μόλις 50 κομμάτια, τα οποία θα γίνουν ανάρπαστα, ενώ όσοι τα αποκτήσουν πολύ γρήγορα θα έχουν ένα συλλεκτικό κομμάτι στα χέρια τους.