Η Mitsubishi εδώ και καιρό έχει αποφασίσει να σταματήσει την παραγωγή του Lancer Evolution X στο τέλος του χρόνου. Ωστόσο λίγους μήνες προτού σταματήσει η παραγωγή του, οι Ιάπωνες αποφάσισαν να εκδώσουν ένα επετειακό Evolution, το οποίο θα είναι και το τελευταίο βελτιωμένο μοντέλο με τις μετατροπές που δέχθηκε από τους μηχανικούς της ιαπωνικής εταιρείας. Η πλήρης ονομασία του μοντέλου είναι Mitsubishi Lancer Evolution X Final Edition, περιλαμβάνοντας αρκετές διαφορές με το ήδη υπάρχων EVO X που κυκλοφορεί στην αγορά.

mitsubishi lancer evolution final edition 2Συγκεκριμένα πρόκειται για το γνωστό EVO X, το οποίο έχει βελτιώσει την εξωτερική του σχεδίαση με αναρτήσεις Bilstein και ελατήρια Eibach, φρένα της Brembo και ζάντες αλουμινίου μεγέθους 18”. Συνολικά το συλλεκτικό μοντέλο είναι διαθέσιμο σε 5 διαφορετικούς χρωματισμούς, μαύρο, λευκό, μπλε, ασημί και κόκκινο, ενώ ο ουρανός του αυτοκινήτου διατίθεται σε λευκό η μαύρο ανάλογα την προτιμήσεις των πελατών. Στο εσωτερικό ξεχωρίζουν τα bucket δερμάτινα καθίσματα της Recaro, ενώ αντίθετου χρώματος είναι οι ραφές στα καθίσματα, το χειρόφρενο και των επιλογέα ταχυτήτων.

Κάτω από το καπό το Evolution X Final Edition δεν έχει υποστεί καμία βελτίωση παραμένοντας με τον κινητήρα χωρητικότητας 2 λίτρων, του οποίου η μέγιστη ισχύς φτάνει τους 296 ίππους, ενώ συνδυάζεται άψογα με το 5τάχυτο μηχανικό κιβώτιο. H τελευταία έκδοση του Evolution X θα παραχθεί μόλις σε 1.000 κομμάτια, τα οποία θα διατεθούν σε Αμερική και Ιαπωνία από τον Αύγουστο. Οι λάτρεις του συγκεκριμένου οχήματος στη χώρα μας μάλλον θα πρέπει να το ξεχάσουν, αφού ακόμα και το ταξίδι για την αγορά του είναι αρκετά κοστοβόρο αν αναλογιστεί κάποιος τα αεροπορικά εισιτήρια, τη διαμονή και φυσικά τη μεταφορά και το τελωνείο.