Οι ημέρες για την εκκίνηση του εθνικού μας Rally όλο και λιγοστεύουν, με τους Έλληνες φίλους του μηχανοκίνητου αθλητισμού να το περιμένουν πως και πως. Από τους διοργανωτές ανακοινώθηκαν οι συμμετοχές, οι οποίες στο σύνολο είναι 55. Από αυτούς οι 35 είναι ξένοι με όλα τα μεγάλα ονόματα να έρχονται στη χώρα μας για τη μάχη του WRC. Η αλήθεια είναι πως από ελληνικής πλευράς περιμέναμε να υπάρχουν πολλές περισσότερες συμμετοχές, αλλά λίγο η κατάσταση και οι δυσκολίες που υπάρχουν είναι η αιτία που πολλοί οδηγοί δεν επέλεξαν να τρέξουν.

Οι τρεις εργοστασιακές ομάδες των Toyota, Hyundai και M-Sport Ford θα έρθουν με όλα τους τα όπλα, με την Toyota να έχει τους Stebastien Ogier, Elfyn Evans, Kalle Rovanpera και Takamoto Katsuta, η Hyundai τους Thierry Neuville, Ott Tanak, Dani Sordo και Pierre-Louis Loubet και η Ford με τους Gus Greensmith και Adrien Fourmaux. Φυσικά, στις ειδικές διαδρομές θα υπάρχει και ο Jordan Serderidis, ο οποίος θέλει να ανεβάσει την ελληνική σημαία όσο ψηλότερα γίνεται.

Επιπλέον, υπάρχουν οι δυνατές ελληνικές συμμετοχές των Λάμπρου Αθανασούλα με το Hyundai i20 N Rally 2, Γιώργου Καχεγιά με το Skoda Fabia EVO, Παναγιώτη Ρουστέμη με το Citroen DS 3, Παναγιώτη Χατζητσοπάνη με το Ford Fiesta MKII, Βασίλη Βελάνη με το Skoda Fabia EVO, Ιωάννη Πλάγου με το Citroen C3, Σπύρου Γαλεράκη με το Skoda Fabia, Ευθύμη Χαλκιά με το Ford Fiesta, Παναγιώτη Ηλιόπουλου με το Skoda Fabia, Διονύση Σπανού με το Skoda Fabia, Νίκου Ζιώβα με το Ford Fiesta ST Rally 3, Επαμεινώνδα Καρανικόλα με το Ford Fiesta, Σάββα Λευκαδίτη με το Peugeot 208 Rally 4, Στέφανου Θεοχαρόπουλου με το Ford Fiesta και Χαρίση Καλτσούνη με το Opel Adam.

Ξεχωριστή είναι και η παρουσία των Κύπριων οδηγών που είναι οι Αλέξης Τσουλοφτάς με το Volkswagen Polo GTI, Σίμος Γαλαταριώτη με το Volkswagen Polo GTI, Πέτρος Παντελή με το Citroen DS 3 και Λοίζος Παπαγεωργίου με το Peugeot 208 Rally 4. Είναι σίγουρο πως οι οδηγοί θα τα δώσουν όλα για ανέβουν όσο ψηλότερα μπορούν κυρίως από τους Έλληνες και τους Κύπριους. Εμείς ευχόμαστε έναν καλό αγώνα σε όλους και χωρίς ατυχίες.

Οι συμμετοχές του Rally Acropolis 2021

rally acropolis symmetoxes