Οι συμμετοχές της Ανάβασης Αχλαδόκαμπου 2023

Οι προετοιμασίες για τη διεξαγωγή της “Ανάβασης Αχλαδόκαμπου 2023”, σταδιακά ολοκληρώνονται. Το επόμενο Σαββατοκύριακο η διαδρομή και οι βοηθητικοί χώροι του αγώνα θα γεμίσουν ήχο και χρώμα, που αποτελούν μέρος της μαγείας του Μηχανοκίνητου Αθλητισμού. Οι 91 συμμετέχοντες αθλητές μαζί με τα άρτια προετοιμασμένα αυτοκίνητα τους, εκτός από το χρονόμετρο θα πρέπει να αντιμετωπίσουν και το εντυπωσιακό, νέο και άγνωστο αγωνιστικά για αυτούς κομμάτι. Θα δούμε αυτοκίνητα όλων των κατηγοριών και κλάσεων του Πρωταθλήματος Αναβάσεων.

Η μάχη για την κατάκτηση του πρωταθλήματος και των κυπέλλων, είναι ανοιχτή στις περισσότερες κατηγορίες/κλάσεις. Οι βαθμολογίες δεν επιτρέπουν να χαρακτηρίσουμε κάποιους σαν φαβορί και όλα μπορούν να συμβούν. Συγκεκριμένα, στην Ν2 συμμετέχουν 10 αθλητές, με τον Κ. Θέο να καταδιώκεται από τους αδερφούς Ρέκκα. Στην Ν4 που αριθμεί 5 συμμετοχές, οι Γ. Θανάσης με τον Μ. Μπενή ισοβαθμούν στην κορυφή της βαθμολογίας. Στους 9 συμμετέχοντες της Α6, πρωταγωνιστούν οι Α. Μητσάκος και Β. Μπάτζανος.

Στην Α8 μας έρχεται από την μακρινή Ρόδο ο Μ. Μπουρλίδης, ενώ προηγείται στην βαθμολογία ο Μ. Ευθυμίου. Η κλάση Ε10 έχει 6 συμμετοχές, με διεκδικητές τον Σ. Χατούπη και τον Ε. Δημητρακόπουλο. 7 οι συμμετέχοντες στην Ε11 με τον Χ. Μπουροθανασόπουλο να προηγείται. Στην Ε12Δ 8 συμμετέχοντες με τον Δ. Γκούσκο και τον Π. Κανσό να μάχονται για τον τίτλο της κλάσης. Στην FST2 έχουμε 7 συμμετοχές και 10 στην FSA 2L. Στην FST 5 συμμετοχές με τον Σ. Μαυροειδάκο, τον Π. Παρθένη και τον Μ. Ηλιόπουλο στην μάχη των μεγάλων ιπποδυνάμεων των πιο εξελιγμένων αυτοκινήτων των Ελληνικών Αναβάσεων. Στην FSA οι θεατές θα απολαύσουν το Escort του Ν. Παπαδόπουλου. 9 συμμετοχές και στα Ιστορικά, με μεγάλη μάχη να αναμένεται ανάμεσα σε Π. Ευθυμίου και τον Δ. Σκεπασιανό.

Η διασπορά των συμμετεχόντων σε όλες τις κατηγορίες/κλάσεις εξαιτίας του γεγονότος πως ο αγώνας προσμετρά στους εξής θεσμούς. Στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Αναβάσεων, στο Έπαθλο Αναβάσεων Νοτίου Ελλάδος, καθώς και στο Πρωτάθλημα Ιστορικών Αυτοκινήτων, εγγυάται πλούσιο θέαμα στους φίλους του μηχανοκίνητου αθλητισμού που θα βρεθούν στον Αχλαδόκαμπο.

Ο δρόμος θα κλείσει στις 09:00, το Σάββατο 21/10 μετά τον Διοικητικό και Τεχνικό Έλεγχο θα έχουμε τρία σκέλη χρονομετρημένων δοκιμαστικών και την Κυριακή 22/10 δύο σκέλη αγώνα. Το σύνολο του χρόνου των δύο σκελών του αγώνα θα καθορίσει και την θέση του κάθε αθλητή στην κατάταξη διεκδίκησης των επάθλων του αγώνα. Οι χώροι παρακολούθησης της ανάβασης για τους θεατές, θα είναι ιδιαίτερα σημασμένοι. Στο σημείο αυτό θέλουμε να παρακαλέσουμε τους θεατές να ακολουθούν τις οδηγίες των ανθρώπων της οργάνωσης, για να απολαύσουν το θέαμα, παρακολουθώντας από ασφαλή σημεία.

Να ευχαριστήσουμε θερμά τους θεσμικούς χορηγούς μας, τον Δήμο Άργους Μυκηνών, τους δύο χορηγούς του αγώνα μας SEAJETS και ΡΕΚΤΙΦΙΕ ΟΡΙΤΖΙΝΑΛ και τέλος τους χορηγούς επικοινωνίας: talkradio 989, real fm, σκαι, edopeloponnisos.gr, kokkinhshmaia.gr, sportime, fly και engine power και όλους όσοι με την αρωγή και την βοήθεια τους, συντελούν στην διεξαγωγή του αγώνα μας. Ραντεβού λοιπόν το Σαββατοκύριακο 21-22 Οκτωβρίου στον Αχλαδόκαμπο για το απόλυτο θέαμα.

Οι συμμετοχές της Ανάβαση Αχλαδόκαμπου 2023