Οι συμμετοχές της 2ης Ανάβασης Ιωαννίνων 2024

Με 25 συμμετοχές θα διεξαχθεί η 2η Ανάβαση Ιωαννίνων το ερχόμενο Σαββατοκύριακο 13-14 Απριλίου, αγώνας που φέτος προσμετρά στο Κύπελλο Αναβάσεων Βορείου Ελλάδος. Το Σωματείο Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ιωαννίνων ΕΛ.ΕΤ.Α. επέλεξε και φέτος τη διαδρομή των Λιγκιάδων, η οποία δοκιμάστηκε με επιτυχία πέρυσι και πήρε “ψήφο εμπιστοσύνης” από αγωνιζόμενους και θεατές.

Ο αριθμός των 25 πληρωμάτων, που θα δώσουν για ένα διήμερο τη μάχη με τα χρονόμετρα με φόντο την πόλη των Ιωαννίνων, κρίνεται κάτι παραπάνω από ικανοποιητικός, με δεδομένο ότι η 2η Ανάβαση Ιωαννίνων γίνεται μόλις μία εβδομάδα μετά τον κορυφαίο πρωταθληματικό αγώνα αναβάσεων της χώρας, την Ανάβαση Ριτσώνας, κάτι που δεν άφησε χρονικά περιθώρια σε περισσότερα πληρώματα να είναι έτοιμα να συμμετέχουν. Έστω κι έτσι, όμως, η λίστα των αγωνιζομένων υπόσχεται συγκινήσεις και θέαμα, με συμμετοχές από την Κέρκυρα μέχρι τον Έβρο, ενώ δυναμικό παρών δίνουν τα τοπικά πληρώματα, στηρίζοντας τον αγώνα της ΕΛ.ΕΤ.Α.

Η διαδρομή μήκους τεσσάρων χιλιομέτρων θα ξεκινά από τη διασταύρωση της Εθνικής Οδού Ιωαννίνων-Τρικάλων με τους Λιγκιάδες και θα τερματίζει λίγο πριν την κεντρική πλατεία της μαρτυρικής Κοινότητας, που θα γεμίσει από τους ήχους των αγωνιστικών αυτοκινήτων. Την πρώτη ημέρα, Σάββατο 13 Απριλίου, θα διεξαχθούν οι χρονομετρημένες δοκιμές και την Κυριακή 14 Απριλίου τα δύο σκέλη του αγώνα. Μεγάλοι χορηγοί θα είναι το “Ι.ΚΤΕΟ Autotest Βουνοπλαγιάς” και η αντιπροσωπεία αυτοκινήτων «Peugeot-City Cars Ιωαννίνων”, ενώ τη 2η Ανάβαση Ιωαννίνων θα στηρίξουν η Περιφέρεια Ηπείρου και ο Δήμος Ιωαννιτών, που βρίσκονται πάντα στο πλευρό της ΕΛ.ΕΤ.Α., καθώς και η Τ.Κ Λιγκιάδων.

Οι συμμετοχές της 2ης Ανάβασης Ιωαννίνων