Τα παλιά αυτοκίνητα μπορεί να έχουν κάποια χρόνια πάνω τους, όμως μερικά αυτοκίνητα εκτός ότι παραμένουν συλλεκτικά, όλοι θα ήθελαν έστω και λίγο να τα οδηγήσουν, αφού έχουν τη δική τους αίγλη και τη δική τους ιστορία. Ένα από αυτά είναι κ η Jaguar XK120 SE του 1954.

Ο σχεδιασμός του μοντέλου έγινε από τον πασίγνωστο Pininfarina και είναι ένα από τα πιο σπάνια αυτοκίνητα που κυκλοφορούν. Για να ανακατασκευαστεί το αυτοκίνητο χρειάστηκαν 6.725 ώρες εργασίας, αφού έγινε πλήρη αντικατάσταση των παξιμαδιών και των μπουλονιών.

Η εκπληκτική αυτή Jaguar βρέθηκε στο Pebble Beach της Αμερικής για ένα φεστιβάλ και φυσικά όπως ήταν φυσικό μαγνήτισε όλους τους επισκέπτες που πέρασαν από το σημείο. Ο πρώτος ιδιοκτήτης ήταν ο Max Hoffman το 1954 ένας Αυστριακός, ο οποίος ήταν γεννημένος στην Αμερική. Σύμφωνα με τις πληροφορίες το αυτοκίνητο του Hoffman ήταν αυτό που στη Jaguar ασχολήθηκαν και πάλι με την XK το 1955 στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης.

Ο δεύτερος ιδιοκτήτης ήταν άγνωστός Γερμανός με το μοντέλο να έρχεται στα χέρια του το 1978, αλλά χωρίς να το προσέχει, με φυσικό συνεπακόλουθο τη φθορά. Το 2015, η CMC αγόρασε το αυτοκίνητο κάνοντας το πλήρη ανακατασκευή σε προφυλακτήρες πίσω παράθυρο και το χρώμα.

Όσο για το μοτέρ δεν είναι άλλο από τον κινητήρα με διπλό καρμπυρατέρ χωρητικότητας 3,4 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 182 ίππους. Μπορεί να είναι ένα αυτοκίνητο 63 χρονών, όμως σίγουρα αποτελεί ένα κόσμημα σε όποιου τα χέρια και αν βρεθεί.