Το Skoda Enyaq iV βρίσκεται εδώ και τρεις μήνες στην ελληνική αγορά. Όπως ανακοίνωσε ο επίσημος αντιπρόσωπος της τσέχικης εταιρείας στη χώρα μας πλέον η γκάμα του Enyaq iV μεγαλώνει με την έλευση της έκδοσης Sportsline. Το αμιγώς ηλεκτρικό SUV αποκτά μια έκδοση που πολλοί θα ήθελαν, αφού η Sportsline θέλει να αναδείξει το σπορ χαρακτήρα του νέου μοντέλου.

Στη συγκεκριμένη έκδοση υπάρχει η πιο σκληρή ανάρτηση, η οποία μειώνει την απόσταση από το έδαφος κατά 15 χιλιοστά μπροστά και κατά 10 χιλιοστά πίσω. Επιπλέον, το αυτοκίνητο διαθέτει Full LED Matrix φωτιστικά σώματα, μαύρο περίγραμμα στη μάσκα, μαύρα καπάκια στους καθρέπτες και ζάντες αλουμινίου μεγέθους 20”. Προαιρετικά για όσους θέλουν υπάρχουν και οι ζάντες αλουμινίου μεγέθους 21”.

Εσωτερικά ξεχωρίζουν τα καθίσματα από συνθετικό δέρμα με γκρι ραφές, ενώ υπάρχουν λεπτομέρειες από ανθρακονήματα και κόκκινα διακοσμητικά στοιχεία. Η μεγάλη οθόνη αφής μεγέθους 13”, με το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας κάνει τη ζωή του οδηγού παιχνίδι, ενώ το δερμάτινο τριάκτινο τιμόνι με τα χειριστήρια ανεβάζει τον πήχη της πολυτέλειας.

Μηχανικά πρόκειται για την έκδοση 80, η οποία διαθέτει έναν ηλεκτροκινητήρα με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 204 ίππους. Ο κινητήρας συνδυάζεται με τη μπαταρία ιόντων λιθίου μεγέθους 82 kWh, με τη μέγιστη αυτονομία με μόνο φόρτιση να φτάνει τα 500 χιλιόμετρα. Η κίνηση μεταφέρεται και στους τέσσερις τροχούς μέσω του αυτομάτου κιβωτίου, το οποίο δίνει στο Enyaq iV τη δύναμη να ανταπεξέλθει σε οποιαδήποτε δυσκολία του οδοστρώματος, ακόμα και όταν αυτό είναι μέσα στα βουνά ή σε πιο δύσβατες περιοχές.

Για όποιον ενδιαφέρεται το Skoda Enyaq iV Sportsline προσφέρεται σε μια και μοναδική έκδοση, με την τιμή της να ορίζεται στα 51.100€. Μπορεί να ακούγονται πολλά, αλλά όποιος το αποκτήσει και γράφει χιλιόμετρα καθημερινά η απόσβεση γίνεται πολύ γρήγορα, αφού είναι οικονομικό στην κατανάλωση, αλλά αυτό που δελεάζει ακόμη περισσότερο είναι ότι έχει μηδενικά τέλη κυκλοφορίας.