Η νέα Corolla έχοντας συμπληρώσει δύο χρόνια στην αγορά αυτοκινήτου παρουσίασε μια νέα ειδική έκδοση, με την ονομασία Corolla Special Edition. Το νέο μοντέλο χαρακτηρίζεται από το εντυπωσιακό κόκκινο χρώμα (Supersonic Red), ενώ θα κυκλοφορήσει σε περιορισμένο αριθμό αυτοκινήτων. Οι διαφορές από την κανονική έκδοση είναι εμφανείς και έντονες.

Το bodykit που διαθέτει περιλαμβάνει εμπρός splitter, πλαϊνές ποδιές, μεγαλύτερη πίσω αεροτομή και διαχύτη, ενώ υπάρχουν και τα λογότυπα Special Edition και τα LED Bi-Beam φωτιστικά σώματα. Όλα αυτά για να κάνουν αντίθεση είναι βαμμένα σε μαύρο γυαλιστερό χρώμα, ενώ η εξωτερική εμφάνιση ολοκληρώνεται με τις μαύρες ζάντες αλουμινίου μεγέθους 18”. Δυστυχώς από το εσωτερικό οι Ιάπωνες δεν αποκάλυψαν τίποτα, αλλά δεν αναμένονται να υπάρχουν μεγάλες διαφορές από το μοντέλο που γνωρίζουμε.

Μηχανικά η Corolla Special Edition τροφοδοτείται από τον ατμοσφαιρικό Dynamic Force κινητήρα χωρητικότητας 2 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 168 ίππους. Ο κινητήρας συνδυάζεται με το αυτόματο κιβώτιο (Dynamic Shift CVT) των 10 σχέσεων, ενώ για πιο γρήγορες αλλαγές υπάρχουν και paddle shift πίσω από το τιμόνι.

Στον εξοπλισμό διαθέτει το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας με την οθόνη αφής μεγέθους 8”, το οποίο περιλαμβάνει τα συστήματα Apple CarPlay, Android Auto, Amazon Alexa, καθώς και θύρα USB 2.0, Bluetooth και σύνδεση Wi-Fi. Επιπλέον, για όσους θέλουν προαιρετικά υπάρχει το ηχοσύστημα της JBL ισχύς 800 Watt με τα 8 ηχεία. Το ηχοσύστημα περιλαμβάνει τα JBL Dynamic Voice Recognition, Dynamic Navigation trial, Dynamic POI Search και Destination Assist Connect.

Το πιο σημαντικό κομμάτι για τους Ιάπωνες είναι η ασφάλεια. Έτσι η νέα Corolla Special Edition περιλαμβάνει Dynamic Radar Cruise Control, σύστημα προ-σύγκρουσης με ανίχνευση οχήματος και πεζών, ανίχνευση ποδηλατών, σύστημα με ειδοποίηση για αλλαγή λωρίδας με υποβοήθηση διεύθυνσης, Lane Tracing Assist και υποβοήθηση οδικής σήμανσης.

Η νέα Corolla Special Edition αναμένεται να γίνει ανάρπαστη, αφού όπως ανακοινώθηκε από τους Ιάπωνες θα κυκλοφορήσει σε μόλις 1.500 κομμάτια. Δυστυχώς για όποιον ενδιαφέρεται θα πρέπει να κινηθεί άμεσα και να κανονίσει ένα ταξίδι μέχρι την Αμερική, αφού μόνο εκεί θα είναι διαθέσιμη. Εμείς πάντως θα θέλαμε μία. Εσείς;