Το να βλέπεις εντυπωσιακά αυτοκίνητα στις υπηρεσίες της αστυνομίας είναι πλέον συνήθεια. Αυτό όμως που δε θέλεις με τίποτα είναι να τα βλέπεις να γεμίζουν τους καθρέπτες σου, ιδίως όταν έχεις παραβεί το νόμο. Η Βρετανική Αστυνομία απέκτησε μια Octavia RS, την οποία δώρισε η Skoda για τις ανάγκες της υπηρεσίας.

Πρόκειται για τη γνωστή σε όλους μας Octavia RS, με τον κινητήρα βενζίνης χωρητικότητας 2 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 245 ίππους. Ο κινητήρας συνδυάζεται με το αυτόματο DSG κιβώτιο των 7 σχέσεων. Φυσικά, εκτός του χρωματισμού έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες μετατροπές, όπως τα μπλε LED φώτα στην οροφή, στη μάσκα και στους προβολείς ομίχλης, ενώ το αυτοκίνητο περιμετρικά διαθέτει παντού κάμερες.

Στο εσωτερικό και εδώ έχουν αλλάξει πολλά εκτός της οθόνη αφής μεγέθους 10” και τον ψηφιακό πίνακα οργάνων, ενώ υπάρχουν δερμάτινα και θερμαινόμενα καθίσματα, αλλά και paddles shift πίσω από το τιμόνι για πιο γρήγορες αλλαγές. Η συγκεκριμένη Skoda Octavia RS θα ανήκει στο στόλο της τροχαίας στη Μεγάλη Βρετανία, ενώ όπως ανακοίνωσαν οι ιθύνοντες θα υπάρξουν και άλλες που θα ακολουθήσουν εκσυγχρονίζοντας την αστυνομία της Μεγάλης Βρετανίας.