Η Skoda έκανε την εμφάνιση της στην ιδιαίτερη αγορά της Ινδίας με το Kushaq. Τώρα οι Τσέχοι ανακοίνωσαν πως θα διαθέσουν και δεύτερο μοντέλο στην τοπική αγορά με την ονομασία Slavia. Το όνομα παραπέμπει στα πρώτα ποδήλατα που παρήχθησαν από κοινού από τους ιδρυτές της εταιρείας Vaclav Laurin και Vaclav Klement.

Ο Zac Hollis, Brand Director της Skoda Auto India, δήλωσε “Η Skoda έχει μια πλούσια παγκόσμια κληρονομιά που καλύπτει περισσότερα από 125 χρόνια. Το όνομα Slavia αντιπροσωπεύει την αρχή μιας επιτυχημένης ιστορίας. Πλούσιο στην παράδοση, το όνομα Slavia θα σηματοδοτήσει για άλλη μια φορά την αρχή μιας νέας εποχής για τη Skoda, αυτή τη φορά στην αγορά της Ινδίας”.

Όπως και το Kushaq έτσι και το Slavia θα βασίζεται στην πλατφόρμα της Volkswagen MQB-A0-IN. Φυσικά, όπως θυμόμαστε το Slavia είναι ένα από τα μοντέλα που δημιούργησαν οι φοιτητές της Skoda και όπως φαίνεται θα πάρει σάρκα και οστά, αλλά ίσως να διαφέρει λίγο από το αρχικό σχέδιο. Τέλος, οι πληροφορίες θέλουν ήδη το Kushaq να μετράει 10.000 παραγγελίες στην Ινδία, ενώ με το Slavia αναμένεται να αυξηθούν σημαντικά οι πωλήσεις της Skoda στην ασιατική χώρα.