Την πιο σκληροπυρηνική Aston Martin V8 Vantage που κατασκευάστηκε ποτέ, παρουσίασε η βρετανική αυτοκινητοβιομηχανία που εκτός από τα 100 λιγότερα κιλά και τους 10 περισσότερους ίππους, διαθέτει πλέον και ένα από τα πιο επιθετικά και αγωνιστικά αεροδυναμικά πακέτα. Το όνομα αυτής Aston Martin GT8.

aston martin vantage gt8 3Παρατηρώντας κανείς τη GT8 είναι εύκολο να αντιληφθεί ότι όλες οι αλλαγές στην εξωτερική εμφάνιση αφορούν το αεροδυναμικό πακέτο, στο οποίο ήδη αναφερθήκαμε. Ωστόσο, με την πρώτη ματιά δε φαίνεται ότι όλο το αμάξωμα έχει φτιαχτεί από ανθρακονήματα, ενώ όλοι οι υαλοπίνακες εκτός από το παρμπρίζ είναι πολυανθρακικοί. Ως αποτέλεσμα της χρήσης των υλικών αυτών έρχεται η μείωση στο βάρος, το οποίο ελαφραίνει περαιτέρω το αμάξωμα μέσω της εξάτμισης από τιτάνιο και της μπαταρίας λιθίου που χρησιμοποίησε η εταιρία.

Κάτω από το καπό η GT8 διαθέτει το γνωστό V8 κινητήρα χωρητικότητας 4.700 κ.εκ., όμως χάρη στις διάφορες τροποποιήσεις η ισχύς αυξήθηκε στους 440 ίππους. Για τη μετάδοση της κίνησης στους πίσω τροχούς, η Aston Martin δίνει δύο επιλογές. Η μία αφορά ένα μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων για όσους επιθυμούν τη μέγιστη συμβολή στην οδήγηση, ενώ για όσους θέλουν μια πιο sport αίσθηση, μπορούν να επιλέξουν το αυτόματο κιβώτιο των 7 σχέσεων με τα Paddle Shift πίσω από το τιμόνι.

aston martin vantage gt8 2Εμπνευσμένη από την αγωνιστική Vantage GTE, η νέα GT8 της Aston Martin θα είναι ένα από τα πιο αγωνιστικά μοντέλα δρόμου της βρετανικής φίρμας. Παρά το γεγονός ότι δεν έχουμε ακόμη στα χέρια μας πληροφορίες για τις επιδόσεις της “Βρετανίδας”, είναι σίγουρο πως όποιος θέλει να κάνει μία GT8 δική του δε θα σταθεί σε αριθμούς, εκτός από την τιμή της, η οποία στη Βρετανία θα ξεκινά από 165.000£ δηλαδή περίπου 212.000€. Βάζοντας στην συνάρτηση το τι προσφέρει η GT8, αλλά και τον περιορισμένο αριθμό παραγωγής με μόλις 150 μονάδες, η τιμολόγηση κυμαίνεται σε φυσιολογικά επίπεδα για ένα τέτοιο μοντέλο.

Δημήτρης Τσιάρας