Μια νέα κινεζική εταιρεία αυτοκινήτων πλέον θα βρίσκεται στην ελληνική αγορά. Πιο συγκεκριμένα η Σπανός Α.Ε. ανακοίνωσε πως θα είναι ο επίσημος αντιπρόσωπος της εταιρείας Seres στη χώρα μας. Παράλληλα, η εταιρεία ανακοίνωσε τη διάθεση του νέου αμιγώς ηλεκτρικού Seres 5. Στην Ελλάδα μπορεί να έρχεται τώρα, όμως όμιλος Seres βρίσκεται στην αγορά από το 1986. Το νέο Seres 5 έχει μήκος 4,71 μέτρα, πλάτος 1,93 μέτρα και ύψος 1,62 μέτρα, ενώ το μεταξόνιο φτάνει τα 2,87 μέτρα.

Το Premium Sport SUV, εξωτερικά διαθέτει τα LED φωτιστικά σώματα που σχηματίζουν το γράμμα “S”. Οι νευρώσεις στο καπό και το αεροδυναμικό σχήμα θέλουν να δείξουν ένα πιο επιθετικό αυτοκίνητο, ενώ στο πίσω μέρος υπάρχουν τα LED φωτιστικά σώματα που ενώνονται από τη μια άκρη στην άλλη με μια κόκκινη γραμμή, ενώ υπάρχει και η αεροτομή στο τελείωμα της οροφής. Η εξωτερική εμφάνιση ολοκληρώνεται με τις ζάντες αλουμινίου μεγέθους 20”, με διαστάσεις ελαστικών 255/45.

Στο εσωτερικό ξεχωρίζουν τα ανοιχτόχρωμα δερμάτινα καθίσματα από Nappa. Επιπλέον, υπάρχουν δύο ψηφιακές οθόνες, μια μεγέθους 12,3” για τον πίνακα οργάνων και μια HD αφής μεγέθους 15,6”, με το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Το αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων μαζί με το ηλεκτρικό χειρόφρενο βρίσκονται πάνω σε ένα ξύλινο πλαίσιο, το οποίο ανεβάζει τον πήχη της πολυτέλειας.

Μηχανικά υπάρχουν δύο εκδόσεις. Η βασική έκδοση έχει μέγιστη ισχύ 300 ίππους και μέγιστη ροπή 42,8 κιλά. Το 0-100 επιτυγχάνεται σε 6,8”, ενώ η τελική ταχύτητα φτάνει τα 180 χλμ/ώρα. Η μέγιστη αυτονομία με μια πλήρη φόρτιση φτάνει τα 500 χιλιόμετρα. Η επόμενη έκδοση είναι η πιο ισχυρή, με τη μέγιστη ισχύ να αγγίζει τους 585 ίππους και τη μέγιστη ροπή να φτάνει τα 95,8 κιλά. Από πλευράς αυτονομίας υπάρχουν δύο εκδόσεις που είναι η μια με τη μπαταρία των 90 kWh φτάνοντας τα 530 χιλιόμετρα, ενώ η άλλη είναι με τη μπαταρία των 80 kWh φτάνοντας 483 χιλιόμετρα.

Στο πιο ισχυρό σύνολο το 0-100 επιτυγχάνεται σε 3,7”, ενώ η τελική ταχύτητα φτάνει τα 200 χλμ/ώρα. Η έκδοση με τους 300 ίππους είναι πισωκίνητη, ενώ η έκδοση με τους 585 ίππους είναι τετρακίνητη. Σύμφωνα με την εταιρεία η μπαταρία ιόντων λιθίου για να φτάσει από το 30% στο 80%, με έναν ταχυφορτιστή χρειάζονται 27’, ενώ με έναν φορτιστή 11 kW χρειάζονται 4:10’.

Όπως είναι φυσικό το νέο μοντέλο διαθέτει όλα τα νέα συστήματα ασφαλείας περιλαμβάνοντας 6 αερόσακους, Adaptive Cruise Control, σύστημα διατήρησης θέσης και ταχύτητας οχήματος σε μποτιλιάρισμα με ταχύτητες από 60 έως 120 χλμ/ώρα, σύστημα διατήρησης λωρίδας κυκλοφορίας, σύστημα ελέγχου τυφλής γωνίας, Rear Cross Traffic Alert και σύστημα προειδοποίησης εμπρόσθιας σύγκρουσης.

Για όσους ενδιαφέρονται το Seres 5 είναι ήδη διαθέσιμο στην ελληνική αγορά, με την ισχυρή έκδοση των 585 ίππων. Η τιμή έχει οριστεί στα 66.500€, ενώ με το πρόγραμμα “Κινούμαι Ηλεκτρικά 2” μειώνεται στα 58.500€. Σίγουρα, στις τιμές αυτές μπορεί κάποιος να πάρει πιο αναγνωρίσιμα μοντέλα που κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά, αλλά είναι καθαρά στο τι προτιμά ο καθένας. Πάντως όπως και να έχει το Seres 5 είναι ένα από τα πιο ισχυρά μοντέλα της κατηγορίας του.