Το Ιαπωνικό GP φαίνεται να φέρνει μεγάλες αλλαγές στις ομάδες της F1. Όλο το τριήμερο του αγώνα το paddock της Lotus, παρέμεινε κλειστό, αφού όλοι όσοι σχετίζονται με την ομάδα της F1, έμειναν απλήρωτοι. Οι ιθύνοντες της εταιρείας ανέφεραν πως αιτία ήταν η διαφορά ώρας με την Ιαπωνία, αλλά χρήματα στους λογαριασμούς δεν πιστώθηκαν ποτέ. Έτσι η Lotus βρίσκεται στα πρόθυρα χρεωκοπίας. Τα 41.000.000€ που θα φέρουν οι χορηγοί του Maldonado είναι μια ανάσα, αλλά δεν είναι η λύση του προβλήματος.

f1 renault 3Όπως όλα δείχνουν η εξαγορά της Lotus από τη Renault είναι έτοιμη να κλείσει. Μάλιστα σε δηλώσεις ιθυνόντων της Renault, το πρώτο βήμα για την “Renault Formula 1” έγινε. Η εκδίκαση της Lotus για τη μη καταβολή του φόρου ήταν προγραμματισμένη για τη Δευτέρα 28/09, αλλά αναβλήθηκε για τις 07/12.

Βέβαια το μεγάλο θέμα είναι οι οδηγοί της ομάδος, αφού ο Romain Grosjean υπέγραψε ήδη με τη νεοεισελθούσα Haas. Αυτό όμως δεν είναι απόλυτο, αφού η Renault μπορεί να δώσει νέα κίνητρα στους οδηγούς. Άλλωστε, περιμένουμε μετά τις εξελίξεις και τις αποφάσεις του Pastor Maldonado, ο οποίος ενώ αρχικά είχε συμφωνήσει, μετά το Ιαπωνικό GP περιμένει και αυτός τις εξελίξεις προκειμένου να λάβει την τελική του απόφαση.

f1 renault 2Η Lotus αγωνίστηκε για πρώτη φορά στην F1 το 1958, μέχρι την οικονομική κατάρρευσή της το 1994. Αυτή είναι η δεύτερη φορά που θα αποχωρήσει από τη Formula 1 και λογικά η τελευταία, αφού με την εξαγορά της Renault, πλέον θα ονομάζεται Renault F1. Μέχρι το επόμενο Grand Prix στο Sochi σαφώς και θα έχουμε εξελίξεις. Το πόσο άμεσα θα ενημερωθούμε για το εάν η Lotus συνεχίσει ως είθισται, εάν η Renault θα την εξαγοράσει, ή εάν θα προκύψει κάποια εξέλιξη, που προς το παρόν πλανάται ως ιδέα, θα μας το αποδείξει ο χρόνος.