Η Renault μας είχε κακομάθει με τα R.S. μοντέλα. Όπως γνωρίζουμε όλοι αυτά ήταν τα πιο γρήγορα και τα πιο ελκυστικά που κατασκεύαζε η γαλλική εταιρεία. Δυστυχώς όλα αυτά θα αποτελέσουν παρελθόν, αφού η Renault Sport θα αλλάξει και θα γίνει Alpine Cars, με τους Γάλλους να λένε πως θα ασχοληθούν περισσότερο με τον ηλεκτρισμό.

Σίγουρα, κανείς δε μπορεί να αφήσει στην άκρη τα μοντέλα της γαλλικής φίρμας όπως τα R5 Turbo, Clio V6, Clio R.S., Megane R.S. Trophy, και Alpine A110, αφού είναι τα πιο σημαντικά μοντέλα που έχει δημιουργήσει η γαλλική φίρμα. Πλέον ο στόχος που οριοθετήθηκε είναι η εξέλιξη της νέας σειράς μοντέλων για λογαριασμό της Alpine καθώς και η τεχνική υποστήριξη των πελατών της πρώην Renault Sport σε παγκόσμιο επίπεδο.

Όλα τα παραπάνω δείχνουν πως οριστικά τα γνωστά R.S. θα σημειώσουν το τέλος εποχής τουλάχιστον από πλευράς κατασκευής, αφού όπως φαίνεται η ηλεκτροκίνηση δεν αφήνει πολλά περιθώρια για τέτοιες κατασκευές. Όχι ότι μπορεί να μην είναι γρήγορα η εντυπωσιακά τα καινούργια μοντέλα, αλλά όμως όπως και να έχει δε θα έχουν το λογότυπο R.S. επάνω τους.