Η Renault ετοιμάζει το νέο Megane RS

Η Renault ετοιμάζει το νέο Megane RS

Honda Civic Type R, Volkswagen Golf R και Ford Focus RS είναι μερικά από τα σπορ γρήγορα αυτοκίνητα που θα ήθελε ο καθένας. Γιατί όχι μέσα σε αυτά και Renault Megane RS; Οι άνθρωποι της γαλλικής εταιρείας εργάζονται ήδη σκληρά για την ανάπτυξη του νέου μοντέλου που θα μπορεί να ανταγωνιστεί αυτά των άλλων εταιρειών.

Το Megane RS όπως φαίνεται θα είναι μόνο το πρώτο μοντέλο σε μια σειρά από παραλλαγές που θα κάνει η RenaultSport. Όπως όλα δείχνουν θα είναι ταχύτερο και πιο ελαφρύ από το προηγούμενο μοντέλο, ενώ οι Γάλλοι είναι σίγουροι πως θα είναι απόλυτα επιτυχημένο.

Στο μπροστινό μέρος, το μοντέλο θα έχει έναν επιθετικό στυλ με τον  προφυλακτήρα να πλαισιώνεται από μαύρα στοιχεία και τρία μικρά φώτα, με το βασικό χρώμα να είναι το γνωστό κίτρινο που χρησιμοποιεί η Renault. Επιπλέον το σήμα στο κέντρο του καπό θα είναι μαύρο, ενώ θα υπάρχουν και μαύρες γρίλιες. Στο πίσω μέρος, ο προφυλακτήρας, ο σωλήνας της εξάτμισης και ο διαχύτης είναι ίδια με εκείνα του προτύπου Megane GT, αλλά στο RS Trophy ίσως να είναι ακόμα πιο επιθετικά.

Από μηχανικής πλευράς αναμένεται να υπάρχει ο τετρακύλινδρος κινητήρας χωρητικότητας 2 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 300 ίππους και θα συνδυάζεται, με ένα 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο. Φυσικά θα μπορέσει με βελτιώσεις να φτάσει και τους 350 ίππους, αλλά εκεί ίσως αυξηθεί περισσότερο το βάρος του χωρίς να έχει το ιδανικό αποτέλεσμα που θέλουν οι άνθρωποι της Renault. Ίδωμεν.