Η Mitsubishi το Φεβρουάριο που πέρασε αποκάλυψε το νέο Outlander (Mitsubishi Outlander). Τώρα ήρθε η ώρα της Plug-in υβριδικής έκδοσης του Outlander. Το SUV της ιαπωνικής εταιρείας θέλει για μια ακόμη φορά να αποδείξει πως μπορεί να προσφέρει το κάτι παραπάνω βελτιώνοντας την αυτονομία, αλλά και την ασφάλεια των επιβατών.

Η μεγάλη μάσκα με το σήμα της Mitsubishi να δεσπόζει στη μέση, ενώ τα λεπτά LED φώτα ημέρας βρίσκονται σε ξεχωριστό σημείο από τα LED φωτιστικά σώματα. Οι θόλοι των τροχών καλύπτονται από μαύρο πλαστικό για να μη φθείρεται το χρώμα από χτυπήματα. Στο πίσω μέρος ξεχωρίζουν και εδώ τα LED φωτιστικά σώματα, αλλά και η αεροτομή στο τελείωμα της οροφής.

Στο εσωτερικό δεσπόζουν τα μαύρα δερμάτινα καθίσματα με τις πορτοκαλί ραφές. Φυσικά, το πορτοκαλί δημιουργεί αντίθεση και στο ταμπλό, στο κεντρικό υποβραχιόνιο, αλλά και στις πόρτες. Το δερμάτινο τιμόνι των τεσσάρων ακτίνων με τα χειριστήρια και ο δερμάτινος επιλογέας ταχυτήτων ανεβάζουν τον πήχη της πολυτέλειας. Οι δύο ψηφιακές οθόνες μια για τον πίνακα οργάνων και μια αφής, με το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας κάνουν τη ζωή του οδηγού παιχνίδι.

Μηχανικά το νέο Mitsubishi Outlander PHEV θα τροφοδοτείται από δύο ηλεκτροκινητήρες, έναν σε κάθε άξονα και έναν κινητήρα βενζίνης του οποίου οι λεπτομέρειες δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστές. Η αυτονομία με την κίνηση μόνο των ηλεκτροκινήτων θα είναι 87 χιλιόμετρα, ενώ πιθανολογούμε πως ο κινητήρας βενζίνης θα είναι ο γνωστός της μάρκας χωρητικότητας 2,5 λίτρων.

Στο νέο υβριδικό Outlander θα υπάρχει το σύστημα Active Yaw Control (AYC), το οποίο έχει τη δυνατότητα να μεταφέρει την ισχύ στον μπροστινό και τον πίσω άξονα ξεχωριστά. Επιπλέον, θα υπάρχει και το Torque Vectoring, με τα φρένα να παίρνουν τη δύναμη όπου χρειάζεται περισσότερο.

Το νέο Mitsubishi Outlander PHEV θα ξεκινήσει τις πωλήσεις του από την Ιαπωνία μέσα στο μήνα, ενώ στην αγορά της Αμερικής αναμένεται να βρεθεί μέσα στο δεύτερο 6μηνο του 2022. Σίγουρα, είναι μια αρκετά δελεαστική πρόταση, αφού η ηλεκτρική αυτονομία των 87 χιλιομέτρων μειώνει σημαντικά το κόστος μετακίνησης για τις εντός πόλης διαδρομές.