Ο επίσημος αντιπρόσωπος της Mercedes-Benz στη χώρα μας ανακοίνωσε τη διάθεση της νέας Plug-in υβριδικής έκδοσης της C-Class. Το νέο μοντέλο σχεδιαστικά δε διαφέρει από τη C-Class με τους θερμικούς κινητήρες που ήδη κυκλοφορεί στην Ελλάδα και θα υπάρχει στην έκδοση Sedan και στην Estate.

Μηχανικά τροφοδοτείται από τον κινητήρα βενζίνης χωρητικότητας 2 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 204 ίππους και από έναν ηλεκτροκινητήρα με τη μέγιστή ισχύ να φτάνει τους 122 ίππους. Συνδυαστικά και οι δύο κινητήρες αποδίδουν 313 ίππους και 56 κιλά ροπής. Το 0-100 επιτυγχάνεται σε 6,1”, ενώ με βάση τον κατασκευαστή η μέση κατανάλωση είναι μικρότερη από 1 λίτρο/100χλμ, με τις εκπομπές ρύπων να ανέρχονται σε μόλις 19 γρ/χλμ.

Η μπαταρία ιόντων λιθίου των 25,4 kWh προσφέρει μέγιστη ηλεκτρική αυτονομία 100 χιλιόμετρα, ενώ η φόρτιση μπορεί να γίνει με τους φορτιστές AC και DC των 11 και 55 kW αντίστοιχα. Στη δεύτερη περίπτωση για μια πλήρη φόρτιση απαιτείται μόλις μια ώρα, κάτι που είναι σημαντικό, αφού ο χρόνος φόρτισης είναι μικρός και έτσι οι μετακινήσεις εντός πόλης μπορούν να γίνουν πολύ οικονομικά..

Στο εξοπλισμό περιλαμβάνονται οι δύο ψηφιακές οθόνες μια για τον πίνακα οργάνων μεγέθους 12,3” και μια αφής μεγέθους 11,9”, με το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας MBUX, το οποίο διαθέτει και πλοηγό. Επιπλέον, υπάρχει αυτόματο διζωνικό σύστημα κλιματισμού, θερμαινόμενα εμπρός καθίσματα, σύστημα υποβοήθησης ορατότητας νεκράς γωνίας, κάμερα οπισθοπορείας, ασύρματος φορτιστής, σύστημα προσαρμογής έντασης προβολέων και αισθητήρας ενεργοποίησης συστημάτων με δακτυλικό αποτύπωμα.

Για όποιον ενδιαφέρεται η C-Class C 300 e και η C-Class C 300 e Estate είναι ήδη διαθέσιμες στη χώρα μας. Όσο για την τιμή; Η Sedan έκδοση κοστολογείται στα 58.250€, ενώ η έκδοση Estate είναι ελάχιστα πιο ακριβή με την τιμή να ορίζεται στα 59.650€.