Η Pirelli παραμένει έως το 2027 προμηθευτής ελαστικών στην F1

Η Pirelli συνεχίζει τη συνεργασία της με την F1, παραμένοντας ως αποκλειστικός προμηθευτής ελαστικών έως το 2027. Η ιταλική φίρμα βρίσκεται στην F1 από το 2011 και όπως μπορούσε να καταλάβει κανείς από τη στιγμή που δεν επιθυμούσε να φύγει από τη Formula 1, θα ήταν πολύ εύκολο να κλείσει μια νέα συμφωνία για τις δύο πλευρές. Παράλληλα, η Pirelli θα προμηθεύει και τα ελαστικά για τη Formula 2 και Formula 3.

Η ιταλική φίρμα ελαστικών είναι αρωγός στην προσπάθεια της Formula 1 να μειώσει τις εκπομπές ρύπων φτάνοντας σε μηδενικό αποτέλεσμα το 2030. Από το 2024, όλα τα ελαστικά που θα χρησιμοποιούνται σε αγώνες της F1 θα είναι πιστοποιημένα με FSC (Forest Stewardship Council). Αυτό σημαίνει πως οι φυτείες των δασικών συστατικών των ελαστικών διαχειρίζονται με τέτοιο τρόπο όπου διατηρείται η βιολογική ποικιλομορφία, ενώ παράλληλα διασφαλίζεται η οικονομική βιωσιμότητα.

Από τους ιθύνοντες της F1 αναφέρθηκε πως όλο αυτό το διάστημα η Pirelli συνεργάζεται πάντα θετικά με τους οδηγούς, τις ομάδες, τη FIA και τη Formula 1 για να παρέχει ελαστικά που επιτρέπουν συναρπαστικούς αγώνες, αναλύοντας δεδομένα και συλλέγοντας στοιχεία για τη συνεχή βελτίωση του προϊόντος, χρόνο με το χρόνο.

Ο Πρόεδρος της Διευθύνων Σύμβουλος της Formula 1 Stefano Domenicali δήλωσε “Η δέσμευση της εταιρείας στην ποιότητα, την καινοτομία και η βαθιά γνώση του αθλήματός μας θα είναι ζωτικής σημασίας τα επόμενα χρόνια, καθώς πλησιάζουμε τους νέους κανονισμούς το 2026 και το έργο στο οποίο επικεντρώνεται η Pirelli σχετικά με τη βιωσιμότητα, που αποδεικνύεται από την πιστοποίηση FSC, θα διασφαλίσει ότι θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε μαζί προς τον κοινό μας στόχο που είναι το Net Zero 2030”.