Με παρουσία στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Ζυρίχης, από 1 έως 5 Νοεμβρίου 2023, η Peugeot παρουσιάζει όλα τα τελευταία ηλεκτροκίνητα μοντέλα. Εκεί θα κάνει και την παγκόσμια πρεμιέρα το νέο e-3008. Εκτός όμως από το ολοκαίνουργιο e-3008, οι φίλοι της Peugeot και όχι μόνο μπορούν να πάρουν μια γεύση από τα νέα e-208, e-2008, e-308, e-Rifter, e-Partner, e-Expert, καθώς και το πρωτότυπο Inception Concept.

Η Peugeot επιδεικνύει το βάθος και τη μεταμόρφωση της με την ηλεκτρική της γκάμα. Με 12 ηλεκτρικά μοντέλα (συμπεριλαμβανομένων τριών οχημάτων κοινής χρήσης), η Peugeot θα προσφέρει το 2024 την ευρύτερη ηλεκτρική γκάμα, όσον αφορά στους ευρωπαίους κατασκευαστές. Παράλληλα, στη Ζυρίχη θα υπάρχουν και τα υβριδικά 308 SW Plug-in Hybrid 180, 408 Plug-in Hybrid 225 και το 508 SW Peugeot Sport Engineered.

Νέο Peugeot e-3008: Το ηλεκτρικό Fastback SUV

Προχωρώντας στο επόμενο επίπεδο χάρη στην ολοκαίνουργια πλατφόρμα STLA Medium της Stellantis, από την οποία το Peugeot e-3008 είναι το πρώτο μοντέλο που επωφελείται. Μια καινοτόμος πλατφόρμα, σχεδιασμένη να προσφέρει τις καλύτερες υπηρεσίες στην κατηγορία της, με τα πιο σημαντικά κριτήρια για τους πελάτες να είναι η αυτονομία (έως 700 χιλιόμετρα), ο χρόνος επαναφόρτισης (100 χιλιόμετρα σε 10’), η οδηγική απόλαυση, η απόδοση, η αποτελεσματικότητα και οι συνδεδεμένες υπηρεσίες (Trip Planner, έξυπνη φόρτιση, όχημα προς φόρτωση και ενημερώσεις over-the-air).

Το νέο Peugeot Panoramic i-Cockpit απογειώνει την οδηγική απόλαυση με μια εντυπωσιακή αιωρούμενη και κυρτή πανοραμική οθόνη HD μεγέθους 21”, που συνδυάζει τον πίνακα οργάνων, την κεντρική οθόνη αφής και μια head-up display οθόνη. Το Peugeot e-3008 θα παράγεται αποκλειστικά στο εργοστάσιο της πόλης Sochaux στη Γαλλία και θα διατίθεται στην αγορά από τις αρχές του 2024.

Νέο Peugeot e-208: Ακαταμάχητο και διασκεδαστικό στην οδήγηση

Με την ακαταμάχητη νέα του εμφάνιση, με πιο σπορ σχεδίαση, το ακόμα πιο τεχνολογικό Peugeot i-Cockpit που ενισχύει την οδηγική απόλαυση και τη νέα γκάμα ηλεκτρικών κινητήρων, το νέο Peugeot e-208 σκοπεύει να διαιωνίσει την επιτυχία της προηγούμενης έκδοσης. Το e-208 είναι στην κορυφή των πωλήσεων 100% ηλεκτρικών οχημάτων στην Ευρώπη στην κατηγορία του το 2022. Ιδιαίτερα ευέλικτο και αποδοτικό, ο νέος κινητήρας των 156 ίππων και η αυτονομία των 410 χιλιομέτρων (μεικτός κύκλος WLTP) θα βρίσκεται στο περίπτερο της γαλλικής εταιρείας.

Νέο Peugeot e-2008: Το αυθάδης και ευέλικτο SUV

Το Peugeot e-2008, που είναι κορυφαίο σε πωλήσεις στην αγορά SUV κατηγορίας Β για περισσότερα από τρία χρόνια, κάνει ένα νέο βήμα όσον αφορά στη σχεδίαση, στην τεχνολογία και στην ηλεκτροκίνηση. Το νέο μοντέλο είναι περισσότερο γοητευτικό, ενώ έχει κομψό χαρακτήρα και επιθετική σχεδίαση. Περισσότερη δύναμη με το νέο ηλεκτροκινητήρα των 156 ίππων, που προσφέρει έως και 406 χιλιόμετρα αυτονομίας (μεικτός κύκλος WLTP).

Νέο Peugeot e-308: 100% ηλεκτρικό και 100% ακαταμάχητο

Η μοναδική εμφάνιση του e-308 συνδυάζει την οδηγική απόλαυση που χαρακτηρίζει τα μοντέλα της Peugeot και την αποτελεσματικότητα στην κατηγορία του. Το νέο e-308 είναι εξοπλισμένο με μπαταρία 54 kWh και προσφέρει αυτονομία άνω των 413 χιλιομέτρων (μικτός κύκλος WLTP). Διατίθεται και σε SW μοντέλο, που είναι μια σπάνια πρόταση στην αγορά.