Η Kia στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου που έγινε στη Νέα Υόρκη παρουσίασε μια περιορισμένη έκδοση του Stinger με την ονομασία GTS. Η ειδική αυτή έκδοση περιλαμβάνει τετρακίνηση και την επιλογή Drift Mode. Το Kia Stinger GTS είναι βαμμένο σε ένα ιδιαίτερο πορτοκαλί χρώμα, ενώ στη μάσκα, το καπό τους αεραγωγούς και τους καθρέπτες υπάρχουν κομμάτια από ανθρακονήματα.

Στο πίσω μέρος δεσπόζει το αεροδυναμικό σχήμα του αυτοκινήτου, με την αεροτομή που βρίσκεται στο πορτμπαγκάζ και τη διπλή απόληξη της εξάτμισης. Στο εσωτερικό η πολυτέλεια είναι το κυριότερο στοιχείο ,με τα δερμάτινα καθίσματα, το τιμόνι και τον επιλογέα ταχυτήτων να είναι ντυμένα από δέρμα Alcantara. Επιπλέον, υπάρχει ηλιοροφή, σύστημα ασύρματης φόρτισης για Smartphone και το ηχοσύστημα της Harman Kardon με τη συνολική ισχύ να φτάνει τα 720 Watt.

Μηχανικά το νέο Kia Stinger GTS τροφοδοτείται από το V6 Twin-Turbo κινητήρα χωρητικότητας 3,3 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 370 ίππους και τη μέγιστη ροπή να είναι 52 κιλά. Ο κινητήρας συνδυάζεται με το 8τάχητο αυτόματο κιβώτιο, με την κίνηση να μεταφέρεται και στους τέσσερις τροχούς.

Το Kia Stinger GTS όπως αναφέραμε διαθέτει το νέο σύστημα τετρακίνησης D-AWD, το οποίο διαθέτει και πίσω διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης. Το σύστημα τετρακίνησης έχει τρεις επιλογές, Η πρώτη είναι η Comfort με το 60% της δύναμης να πηγαίνει στον πίσω άξονα, η δεύτερη είναι η Sport με το 80% να πηγαίνει πίσω, ενώ η τρίτη επιλογή είναι η Drift, όπου το αυτοκίνητο γίνεται πισωκίνητο με το 100% της δύναμης να πηγαίνει στον πίσω άξονα. Επιπλέον, έχει βελτιωθεί το σύστημα ελέγχου ευστάθειας και το Slip Control.

Για όσους ενδιαφέρονται θα πρέπει να οργανώσουν ένα ταξίδι μέχρι την Αμερική με ότι συνεπάγεται αυτό, αφού το νέο Kia Stinger GTS θα κυκλοφορήσει μόνο εκεί και μόλις σε 800 μονάδες. Όσο για την τιμή; Αυτή υπολογίζεται περίπου 2.500$ περισσότερο από τις δικίνητες εκδόσεις του μοντέλου.