Ο επίσημος αντιπρόσωπος της Ford στη χώρα μας έχει ανακοινώσει εδώ και λίγο καιρό πως είναι διαθέσιμη η έκδοση περιορισμένης παραγωγής του Puma, με την ονομασία ST-Line X Vivid Ruby. Φυσικά, στο συγκεκριμένο μοντέλο ξεχωρίζει ο ιδιαίτερος χρωματισμός Vivid Ruby, ο οποίος συνδυάζεται με την μαύρη οροφή και τα μαύρα καπάκια των καθρεπτών. Επιπλέον, αντί για τη μαύρη μπορεί να συνδυαστεί με την άσπρη οροφή, ενώ προσφέρονται και οι ζάντες αλουμινίου μεγέθους 18”.

Μηχανικά το Ford Puma ST-Line X Vivid Ruby τροφοδοτείται από το ήπιο υβριδικό σύστημα, με τον EcoBoost κινητήρα χωρητικότητας 1 λίτρου, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 155 ίππους και τη μέγιστη ροπή να είναι 24,4 κιλά. Το 0-100 επιτυγχάνεται σε 9”, ενώ η τελική ταχύτητα φτάνει τα 205 χλμ/ώρα. Ο κινητήρας συνδυάζεται με το 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο με την κίνηση να μεταφέρεται στους εμπρόσθιους τροχούς. Η μέση κατανάλωση με βάση τον κατασκευαστή είναι 5,5 λίτρα/100χλμ, ενώ οι εκπομπές ρύπων ανέρχονται σε 125 γρ/χλμ.

Στον εξοπλισμό περιλαμβάνει LED φωτιστικά σώματα, LED φώτα ημέρας και LED προβολείς ομίχλης, αυτόματο κλιματισμό, θερμαινόμενα καθίσματα, θερμαινόμενο τιμόνι, δύο ψηφιακές οθόνες μια για τον πίνακα οργάνων μεγέθους 12,3” και μια αφής μεγέθους 8”, με το σύστημα πολυμέσων SYNC 3, σύστημα πλοήγησης, ηχοσύστημα Bang & Olufsen, ασύρματο φορτιστή για τα smartphone, πίσω πόρτα με ηλεκτρική λειτουργία και σπορ ανάρτηση.

Όσοι ενδιαφέρεστε θα πρέπει να βιαστείτε, αφού ο αριθμός των Puma ST-Line X Vivid Ruby θα είναι περιορισμένος, όποτε είναι άγνωστο για πόσο ακόμα θα δέχεται παραγγελίες η Ford. Όσο για την τιμή; Αυτή ορίστηκε στα 33.214€. Πάντως όσοι θέλετε ακόμα προλαβαίνετε να το παραγγείλετε.