Ανταποκρινόμενη στην έντονη ζήτηση για το αυτοκίνητο, η Volvo Cars αποφάσισε ότι θα αρχίσει να κατασκευάζει το νέο πλήρως ηλεκτρικό EX30 στο εργοστάσιό της στη Γάνδη στο Βέλγιο από το 2025, επεκτείνοντας την παραγωγική ικανότητα για το διάσημο μικρό SUV της. Το EX30 αποκαλύφθηκε νωρίτερα φέτος με σχεδόν παγκόσμια αναγνώριση και έχει ήδη κερδίσει πολλά σημαντικά βραβεία, όπως το “The Sun Car of the Year” και το “Small SUV/Crossover of the Year” από τους Sunday Times.

Η παραγωγή του EX30 ξεκίνησε νωρίτερα αυτό το φθινόπωρο στο Zhangjiakou της Κίνας και τα πρώτα αυτοκίνητα έχουν προγραμματιστεί να φτάσουν στους υποψήφιος αγοραστές πριν κλείσει το έτος. Η απόφαση να κατασκευαστεί το EX30 στη Γάνδη ενισχύει την παραγωγική ικανότητα για την αναμενόμενη ζήτηση του νέου μοντέλου στην Ευρώπη. Η συγκεκριμένη απόφαση προσθέτει επίσης ευελιξία στην παραγωγή, με τη Volvo να πιστεύει πως το EX30 θα είναι ένα από τα μοντέλα με τις μεγαλύτερες πωλήσεις τα επόμενα χρόνια. Αυτή η προσέγγιση είναι μια δοκιμασμένη λύση για τη Volvo Cars, η οποία κατασκευάζει τα κορυφαία σε πωλήσεις SUV XC60 και XC40 τόσο στην Ευρώπη, όσο και στην Κίνα.

“Η φιλοδοξία μας είναι να πουλήσουμε το EX30 σε όλο τον κόσμο σε ελκυστική τιμή, διευκολύνοντας τη μετάβαση στην οδήγηση ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου Volvo για περισσότερους ανθρώπους, συμβάλλοντας επίσης στα περιθώρια κέρδους της εταιρείας. Η προσθήκη παραγωγής στη Γάνδη είναι μια λογική κίνηση, καθώς στοχεύουμε να ανταποκριθούμε στην ισχυρή ζήτηση για το συναρπαστικό μικρό ηλεκτρικό SUV μας σε όλο τον κόσμο”, δήλωσε ο Jim Rowan, Διευθύνων Σύμβουλος της Volvo Cars.

Η Volvo Cars έχει ένα από τα πιο φιλόδοξα σχέδια ηλεκτροκίνησης στην αυτοκινητοβιομηχανία και σχεδιάζει να πουλά μόνο πλήρως ηλεκτρικά αυτοκίνητα έως το 2030. Ήδη από τα μέσα της δεκαετίας, στοχεύει το ήμισυ του παγκόσμιου όγκου πωλήσεών της να αποτελείται από πλήρως ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Το EX30 διαδραματίζει κρίσιμο ρόλο σε αυτά τα σχέδια, καθώς η Volvo Cars αναμένει ότι θα συμβάλει σημαντικά στους στόχους ανάπτυξης και κερδοφορίας της. Αυτό καθιστά το EX30 ακρογωνιαίο λίθο του συνεχούς στρατηγικού μετασχηματισμού της Volvo Cars.

Ενώνοντας τα μοντέλα XC40 και C40 στη γραμμή παραγωγής της Γάνδης, το EX30 είναι το τρίτο πλήρως ηλεκτρικό μοντέλο της Volvo που παράγεται στην Ευρώπη. Αυτό ενισχύει τις δυνατότητες παραγωγής ηλεκτρικών αυτοκινήτων της Volvo Cars στην περιοχή και υπογραμμίζει τον σημαντικό ρόλο του εργοστασίου της Γάνδης στη στρατηγική ηλεκτροκίνησης της εταιρείας.